Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Η... λεπτομέρεια

Σε αναζήτηση λύσης για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στην τοπική κοινωνία βρίσκεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως ανέφερε από τα Χανιά ο υπουργός Ευ. Αποστολάκης, ο οποίος εξήγησε πως το στρατόπεδο είναι περιουσία του Ταμείου Εθνικής Αμυνας και πρέπει να έχει τις ελάχιστες αποδόσεις για το ταμείο προκειμένου να παραχωρηθεί.
Μόνο που υπάρχει και μια λεπτομέρεια, η οποία μάλλον... ξεχάστηκε.
Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου  -στρατόπεδο εν ενεργεία μάλιστα- είναι στη λίστα με τα ακίνητα του Υπερταμείου! Τη λίστα με τα ακίνητα στα όρια του Δήμου Χανίων που παραχωρούνται στην Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. (Υπερταμείο) είχε δώσει τον περασμένο Οκτώβριο στη δημοσιότητα ο ίδιος ο δήμαρχος Χανίων ο οποίος εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο να ζητήσει την εξαίρεση μέρους των 197 συνολικά ακινήτων από την μεταβίβαση «με τον προσφορότερο και αμεσότερο τρόπο τον οποίο θα επιλέξει η κυβέρνηση».
Εντύπωση, βέβαια, προκαλεί το γεγονός ότι από την παραχώρηση δεν έχουν γλιτώσει ούτε στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως το “Μαρκοπούλου”, το στρατόπεδο του Ναυστάθμου στις Μουρνιές και το ραντάρ στον Σταυρό, σύμφωνα με την ίδια λίστα!
Πάντως, μετά και από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ουδέν νεότερο για εξαίρεση του “Μαρκοπούλου” από τη συγκεκριμένη λίστα!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 12/2/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/i-leptomeria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου