Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019

Εργάτες της γης

Εργάτες της γης οι αγρότες οι οποίοι βγήκαν ξανά στους δρόμους. Τι ζητούν; Μα η πολιτεία να τους αφουγκρατεί και να σκύψει στα προβλήματά τους μέσα από πολιτικές που θα τους στηρίζουν και δεν θα τους εξαφανίζουν. Λένε όχι στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στην ουσία μάχονται ενάντια στον αφανισμό τους.
Οι αγρότες δεν βγήκαν στους δρόμους έτσι αναίτια. Οι ίδιοι αποτελούν κοινωνούς της πρωτογενούς παραγωγής, θεματοφύλακες της παράδοσης και της υπαίθρου.
Οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών που διαμορφώνουν αγροτικές πολιτικές, θα έπρεπε να τους ακούσουν. Αλλά για να τους κατανοήσουν θα έπρεπε να αφήσουν τα πολυτελή γραφεία τους και να ζήσουν, έστω για λίγο, στην ύπαιθρο. Να δουν πώς, με ήλιο και βροχή, κάτω από αντίξοες συνθήκες, βγαίνει το μεροκάματο.
Τι ζητούν οι αγρότες; Μεταξύ άλλων: κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων, να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα, κ.ά.
Οι εργάτες της γης, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 2/2/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ergates-tis-gis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου