Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Το γεφυράκι της... υπομονής

Ενα γεφυράκι είναι αρκετό για να… αποκαλυφθεί το μέγεθος της αδιαφορίας των αρμοδίων για έργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια. Ο λόγος για το γεφυράκι στα Ραπανιανά, επί της παλαιάς εθνικής οδού, που από το 2011 μετά από επισημάνσεις αναγνωστών, έχει αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού από τις στήλες των “Χ.ν.”.
Εκεί, λοιπόν, ο δρόμος απέκτησε μεγαλύτερο πλάτος με έργα που έγιναν από την αιρετή -ακόμη- Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά το γεφυράκι παρέμεινε στην ίδια κατάσταση με αποτέλεσμα ο δρόμος να στενεύει επικίνδυνα.
Στις 25 Μαρτίου 2013, μετά από ένα ακόμη σχόλιό μας, απάντησε τότε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης ότι «για την εκτέλεση εργασιών στην Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισάμου αρμόδια είναι η Δ/νση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Κρήτης, ως εκ τούτου ο Δήμος Πλατανιά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κανενός είδους εργασία στο συγκεκριμένο σημείο».
Και ότι ο Δήμος με τα υπ’ αριθμ. 25515/11-10-11 και 7760/19-4-13 έγγραφά του έχει ζητήσει επανειλημμένα την αποπεράτωση της κατασκευής πεζογέφυρας στα Ραπανιανά της Τ.Κ. Καμισιανών της Δ.Ε. Κολυμπαρίου, τονίζοντας παράλληλα την επικινδυνότητα της υφιστάμενης γέφυρας τόσο για τα οχήματα, αλλά κυρίως για τους πεζούς, ιδιαίτερα και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.
Μπήκαμε στο 2019 αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Το γεφυράκι παραμένει στην ίδια επικίνδυνη κατάσταση για οδηγούς και πεζούς. Και μάλιστα σε μία έντονα αναπτυσσόμενη περιοχή όπως είναι η ευρύτερη περιοχή του Κολυμπαρίου – Καμισιανών.
Τι έχει να απαντήσει -αν έχει- η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 12/2/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/to-gefiraki-tis-ipomonis/?fbclid=IwAR1XxOyaNJolIknRU70Q1wTJq2hcNo5l6RDOMJdUR3-Vn8qOEpZAZFdDiTI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου