Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Αναμονή για τη ψηφιακή τηλεόραση και στη Γαύδο

Σε αναμονή βρίσκεται η Γαύδος για την ένταξη σε πρόγραμμα των αρμόδιων υπουργείων προκειμένου οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού να έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης.
Οπως μας είπε η δήμαρχος Γαύδου, Γκέλη Καλλινίκου, ο Δήμος έχει ζητήσει την ένταξη στο σχετικό πρόγραμμα των αρμοδίων υπουργείων για ακριτικά νησιά.
Στο μεταξύ, μέχρι τις 19 Μαρτίου έχουν προθεσμία οι κάτοικοι οικισμών του Δήμου Πλατανιά για να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα με το οποίο θα τους χορηγηθούν δορυφορικά πιάτα για λήψη των καναλιών ψηφιακής τηλεόρασης. Οπως ήδη έχει γίνει γνωστό, η ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη επεκτείνεται σε χωριά του Δήμου Πλατανιά τα οποία δεν έχουν σήμερα πρόσβαση στα Κέντρα Εκπομπής του Νομού Χανίων (Μαλάξα, Πλακάλωνα και Κοτσυφιανά) και καλύπτονται με τοπικούς αναλογικούς αναμεταδότες που, όμως, συχνά παρουσιάζουν βλάβες και τεχνικά προβλήματα.
Στους κατοίκους που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα χορηγηθούν δορυφορικά πιάτα και εξοπλισμός στους κατοίκους που θα υποβάλλουν αίτηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έως τις 19 Μαρτίου 2019, στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Πλατανιά.
Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι προς ένταξη στο πρόγραμμα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των εξής περιοχών του Δήμου:
•Δημοτική Ενότητα Πλατανιά: Αποθήκες, Μανωλιόπουλο, Παλιό Γεράνι, Ζουνάκι, Λίμνη, Ντερές, Παππαδιανά.
•Δημοτική Ενότητα Κολυμπαρίου: Βένι, Παραλία, Πανέθυμος.
•Δημοτική Ενότητα Βουκολιών: Κεχρές, Ληδιανά, Λουφαρδιανά, Μεσαύλια, Παλαιά Ρούματα, Κακόπετρος, Νιο Χωριό.
•Δημοτική Ενότητα Μουσούρων: Αλικιανός, Ασκορδαλός, Ζούρβα, Καρές, Λαγγός, Μεσκλά, Νέα Ρούματα, Ομαλός, Ορθούνι, Πρασές, Σέμπρωνας, Σκινές, Φουρνές, Χλιαρόν, Χωστή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 17/1/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/anamoni-gia-ti-psifiaki-tileorasi-ke-sti-gavdo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου