Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Τελευταίο αντίο στον Κάρολο Καμπελόπουλο

Το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο κομμωτή, ζωγράφο και γλύπτη, Κάρολο Καμπελόπουλο είπαν το μεσημέρι της Κυριακής τα Χανιά.
Η κηδεία του Κάρολου Καμπελόπουλου που αγάπησε τα Χανιά στα οποία εγκαταστάθηκε και δημιούργησε στην οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη “Το Μοναστήρι του Καρόλου”, έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Σπλάντζια.
Στον ύστατο αποχαιρετισμό ήταν αρκετοί κάτοικοι των Χανίων, φίλοι του, καλλιτέχνες αλλά και νέοι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην παλιά πόλη και είχαν γνωρίσει τον Κάρολο Καμπελόπουλο.
Επικήδειο εκφώνησε η εκπρόσωπος του Ιδρύματος: “Κάρολος Καμπελόπουλος”, Στέλλα Κουτσουπάκη, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μα τα λόγια δεν υπάρχουν για να σου πούμε όλοι εδώ, οι δικοί σου άνθρωποι, πόσο πολύ σ΄ αγαπάμε και πόσο σημαντικός ήσουν όλα αυτά τα χρόνια στη ζωή μας και στην πόλη μας. Δεν σου άρεσαν τα πολλά λόγια. Δεν θα πω και εγώ πολλά. Απλά, θα σου υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε το έργο, το όνειρο ζωής, όπως το έλεγες το μοναστήρι σου που δημιούργησες με τόσο αγάπη και που πρόλαβες να δεις να ξεκινάει όπως το είχες ονειρευτεί. Σου υποσχόμαστε ότι το μοναστήρι θα συνεχίσει να προσφέρει φως και δημιουργία και θα ζει μέσα από εσένα και τα έργα σου. Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας αυτή την χαρά. Τιμή μας που σε γνωρίσαμε. Θα τιμούμε πάντα το έργο σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε. Με πόνο και θλίψη σε αποχαιρετούμε».
Η ανιψιά του Δήμητρα Καμπέλη διάβασε ένα γράμμα που έστειλε από την Αυστραλία ο γιος του αδερφού του, Chris Campel ενώ ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, υπογράμμισε ότι η κοινωνία των Χανίων έγινε φτωχότερη, μετά την είδηση του θανάτου του Κάρολου Καμπελόπουλου, ο οποίος «ήταν ένας κοσμοπολίτης και επέλεξε τα Χανιά ως τελευταίο τόπο κατοικίας του» και καταγράφηκε ως ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης.
Σημειώνεται ότι αντί στεφάνων χρήματα δόθηκαν στα συσσίτια της Σπλάντζιας.
Στο μεταξύ, σε ψήφισμά του ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει τη θλίψη του και επισημαίνει ότι το Δ.Σ. αποφάσισε να καταθέσει χρηματικό πόσο στη μνήμη του Κάρολου Καμπελόπουλου «για την κάλυψη των αναγκών του  στο Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας» και «δεσμεύεται να πραγματοποιήσει  δράσεις  που τιμούν την ζωή και το έργο του».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 13/1/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/telefteo-antio-ston-karolo-kampelopoulo/?fbclid=IwAR3F7APfmE5VwKQ_HKAYOS4oytYt0dIAgKZ4TFlIOonZnxYI5iQwKswKrcI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου