Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Θλίψη για τον θάνατο του Κάρολου Καμπελόπουλου

Μεγάλη απώλεια για τα Χανιά, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο ο θάνατος του καλλιτέχνη και κορυφαίου κομμωτή Κάρολου Καμπελόπουλου, από τα χέρια του οποίου είχαν περάσει μεταξύ άλλων η Μαρία Κάλλας, η Σοφία Λόρεν, ο Μάρλον Μπράντο, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Κατρίν Ντενέβ, η Μελίνα Μερκούρη, κ.α.. 
Οπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα "Χανιώτικα νέα", θλίψη στην τοπική κοινωνία σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κάρολου Καμπελόπουλου ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.
Ο Κάρολος Καμπελόπουλος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την κομμωτική τέχνη του, ως κομμωτής διασημοτήτων, γύρισε όλο τον κόσμο αλλά αγάπησε τα Χανιά όπου τα τελευταία χρόνια ζούσε στον χώρο που δημιούργησε σε ένα αναπαλαιωμένο ενετικό κτίσμα στην Χατζημιχάλη Νταλιάνη, το γνωστό σε όλους “Μοναστήρι του Καρόλου”.
Ο Κάρολος Καμπελόπουλος γεννήθηκε στο Κάιρο από Έλληνες γονείς, μιλούσε 7 γλώσσες, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ελληνικά και Αραβικά. Eζησε και εργάστηκε στο Παρίσι όπου συνεργάστηκε με την L’ oreal και με το διάσημο κομμωτήριο των αδερφών Carita.
Ο ίδιος στην τελευταία του συνέντευξη στα “Χανιώτικα νέα” τον Ιανουάριο του 2018 μίλησε για την ζωή του, που πολλοί θα ζήλευαν και η οποία όχι άδικα χαρακτηρίστηκε “ζωή σαν παραμύθι”.
H κηδεία του θα γίνει αυτή την Κυριακή (13/1) στη 1 από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στη Σπλάντζια ενώ η σορός θα βρίσκεται στον ίδιο ναό απο τις 12 το μεσημέρι.
(Χανιώτικα νέα web - 11/ 1/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου