Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Γεύσεις από Κρήτη απόλαυσαν στο Παρίσι

Tα ποιοτικά κρητικά προϊόντα είχαν την τιµητική τους στο Παρίσι προσελκύοντας τους Γάλλους αγοραστές, κατά τη διάρκεια της ∆ιεθνούς Εκθεσης Τροφίµων & Ποτών SIAL PARIS 2018, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Περιφέρειας Κρήτης για εξωστρέφεια και διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
Η SIAL PARIS είναι µία από τις µεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίµων και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού «Paris - Nord Villepin». Φέτος έλαβαν µέρος περισσότερες από 7.200 επιχειρήσεις από 109 χώρες παρουσιάζοντας πάνω από 400.000 προϊόντα, ενώ αναµενόταν οι εµπορικοί επισκέπτες να ξεπεράσουν τους 160.000 της προηγούµενης διοργάνωσης, επαγγελµατίες του κλάδου της διατροφής. Σύµφωνα µε σχετική ανακοίνωση, «18 επιχειρήσεις της Κρήτης παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης προσελκύοντας το ενδιαφέρον των αγοραστών.
Η παρουσία στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης που φιλοξένησε τους συµµετέχοντες ήταν εντυπωσιακή και έδωσε τη δυνατότητα στους επιχειρηµατίες του νησιού να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο και ελιές, οπωροκηπευτικά, µέλι, βότανα, ρακή, αρτοσκευάσµατα, παξιµάδια, ζυµαρικά, ξίδι, αρτύµατα κ.ά. «κλέβοντας» για µια ακόµα φορά τις εντυπώσεις των επισκεπτών και δίνοντάς τους την ευκαιρία να δοκιµάσουν τους θησαυρούς της Κρήτης».

Γαστρονοµικό δρώµενο

Παράλληλα πραγµατοποιήθηκε γαστρονοµικό δρώµενο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο σεφ Ανδρέας Μαυροµάτης ετοίµασε γαστριµαργικές δηµιουργίες που παρασκευάστηκαν µε τοπικά προϊόντα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιµάσουν, µέσα από τις κρητικές συνταγές, την υψηλή ποιότητα και τη γευστική τους υπεροχή. Μάλιστα πολλοί επιχειρηµατίες, οι οποίοι γεύτηκαν τα µοναδικά κρητικά προϊόντα, πραγµατοποίησαν επαγγελµατικές συναντήσεις, µε σκοπό µελλοντικές συνεργασίες.
Επίσης, σε όλους τους επισκέπτες διανεµήθηκε προωθητικό υλικό του ευρωπαϊκού προγράµµατος που υλοποιεί η Αγροδιατροφική Σύµπραξη, µε τίτλο «The European Food Masters - Taste the Authentic», ενώ το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Βασίλης Κόκκαλης, η εµπορική ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στη Γαλλία, Ευφροσύνη Μίτα, η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι, Σέτα Θεοδωρίδη, και οι αντιπεριφερειάρχες πρωτογενούς τοµέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Γιάννης Φοντάνας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Θανάσης Γκίκας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιώργος Λαδόπουλος, και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γερακίνα Μπισµπινά.
Ο εντεταλµένος σύµβουλος Πρωτογενούς Τοµέα, Μανόλης Χνάρης, τόνισε ότι «στόχος είναι να προωθηθούν τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, να στηριχθεί και να αναπτυχθεί η τοπική οικονοµία.
Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία µε την Αγροδιατροφική Σύµπραξη, καθώς και τα τέσσερα Επιµελητήρια του νησιού, έδωσε την ευκαιρία στις κρητικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους µέσα από µια συλλογική και συντονισµένη προσπάθεια. Τα προϊόντα µας αξίζουν να έχουν τη θέση και την αναγνωρισιµότητα στις διεθνείς αγορές που να αντικατοπτρίζουν την ποιότητα και τη µοναδικότητά τους. Ως Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζουµε το τρίπτυχο ποιότητα - εντοπιότητα - εξωστρέφεια και όλες οι ενέργειές µας συγκλίνουν στην επίτευξη του στόχου αυτού".
(Εθνος - ένθετο Αγρότης - 3/11/2018)
Link: https://www.ethnos.gr/ellada/2460_geyseis-apo-kriti-apolaysan-sto-parisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου