Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Λαμπρός εορτασμός για την επέτειο της Ενωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Eκδηλώσεις για τον εορτασμό της 105η επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (1/12/1913),  συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με το Δήμο Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στα Χανιά.
Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα γίνει στέψη του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου (Πλατεία Ελευθερίας) και κατάθεση στεφάνων από μαθητές και σπουδαστές.
Την ίδια μέρα στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος” (αίθουσα “Σταύρος Σ. Νιάρχος” του Μεγάρου “Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης”) που θα περιλαμβάνει:
•Αναγόρεση ευεργετών Ιδρύματος: Θεόδωρος Βενιάμης, οικογένεια Δημητρίου Γελασάκη.
•Αναγόρευση εταίρων Ιδρύματος: Δήμος Αργυρούπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυρούπολης, τηλεοπτική εκπομπή: “Η Μηχανή του Χρόνου”.
•Επετειακό δρώμενο: “Οδοιπορικό στους τόπους και τις μνήμες”, με τη μουσικοθεατρική ομάδα passe-partout.
Σημειώνεται ότι θα προηγηθεί στις 3.30 μ.μ. συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος υπό την προεδρία του προέδρου της Βουλής   και προέδρου του Ιδρύματος, Νίκου Βούτση.
Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ανήμερα της επετείου, στις 7 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστούν: Όρθρος Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνο και στις 11 π.μ.
επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα σχηματιστεί πομπή για την μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
Στις 11.30 π.μ. θα γίνει τελετή έπαρσης τη σημαίας στο Φρούριο Φιρκά όπου υψώθηκε πρώτη φορά στη 1/12/1913 για την Ενωση με την Ελλάδα.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων-δωρεών και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 20/11/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/lampros-eortasmos-7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου