Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Παροχές και εκλογές

Συνηθίζεται κάθε φορά που πλησιάζουν οι εκλογές να δίνονται υποσχέσεις για παροχές. Τόσο από τους εκάστοτε κυβερνώντες όσο και από όσους διεκδικούν την εξουσία. Ασχέτως αν η όποια εξουσία στη συνέχεια θα φροντίσει να συνεχίσει τη φορολογική πολιτική για να ικανοποιηθούν οι δανειστές και οι “οίκοι αξιολόγησης” που κοιτάζουν τους οικονομικούς δείκτες και όχι τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Υπάρχει -φυσικά- ανάγκη για φοροελαφρύνσεις και μέτρα που θα δώσουν ανάσα τόσο στους εργαζόμενους και ευρύτερα στην κοινωνία όσο και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες καθώς κατά γενική ομολογία φορολογούνται υπερβολικά και άδικα. Δυσανάλογα με το εισόδημά τους. Και οι οποίοι φορολογούνται καθημερινά, για τα προϊόντα που θα αγοράσουν, τα καύσιμα στο αυτοκίνητό τους, το ρεύμα που θα καταναλώσουν, το σπίτι που δούλεψαν για να αποκτήσουν κ.λπ.
Οσο για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καλούνται να καταβάλλουν ακόμα και προκαταβολή φόρου, είναι προφανές ότι ακόμα κι αν είναι υγιείς, οδηγούνται σε παρακμή με αντίκτυπο στην αγορά εργασίας.
Υπάρχει, λοιπόν, ανάγκη για μια άλλη οικονομική πολιτική.
Αρκεί, αυτή η πολιτική να γίνει με ουσιαστικό σχεδιασμό και να μην είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα που θα οδηγήσει στα χειρότερα όλους.
Και από προεκλογικά πυροτεχνήματα τόσο από τούτη όσο και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουμε χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 14/11/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/paroches-ke-ekloges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου