Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Τα ψηφιακά μπουκέτα και η ΕΡΤ

Εξακολουθεί η ΕΡΤ, για την οποία πληρώνουμε ισότιμα -μέσω των λογαριασμών ρεύματος- όλοι οι κάτοικοι της χώρας, να μην λειτουργεί ισότιμα προς όλους.
Στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη, εν προκειμένω, δεν παρέχει όλα τα ψηφιακά της προγράμματα τα οποία παρακολουθούν οι κάτοικοι της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας. Συγκεκριμένα, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η ψηφιακή μετάδοση του δεύτερου μπουκέτου της ΕΡΤ, με το οποίο αναμεταδίδονται τα δορυφορικά κανάλια: DW, TV-5, BBC World και ΡΙΚ. Γεγονός αδικαιολόγητο καθώς οι Ευρωπαίοι κάτοικοι της Κρήτης και οι επισκέπτες της δεν είναι λίγοι.
Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα ραδιοφωνικά της προγράμματα, εκτός αναμετάδοσης παραμένει ο “Κόσμος” με μουσικές απ’ όλο τον πλανήτη που προσωρινά είχε αρχίσει να αναμεταδίδεται στη συχνότητα 104 των FM.
Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ επιβάλλεται να επιταχύνουν τις διαδικασίες τόσο για τα ραδιοφωνικά όσο και -κυρίως- για την εγκατάσταση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου. Και επειδή η καθυστέρηση είνα πια πολύ μεγάλη, η Αυτοδιοίκηση οφείλει να παρέμβει στην ΕΡΤ με τα αιτήματα αυτά.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 3/11/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ta-psifiaka-bouketa-ke-i-ert/?fbclid=IwAR1zErbhydMZtja8Qm7TcLP2Y8jkF3g_Bokw1uGHcGxDCJ2DTRG-lYzIqvg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου