Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Δύο χρόνια μετά το "Οχι"

Σε λίγες ημέρες (5 Ιουλίου) συμπληρώνονται δύο χρόνια από το περίφημο δημοψήφισμα. Εκείνο το οποίο είχε μία και μοναδική ερώτηση και απάντηση: αν θέλουμε ή όχι τη συμφωνία που είχαν προτείνει οι δανειστές. Δεν ξεκαθάριζε ποια θα ήταν η δεύτερη επιλογή. Δηλαδή, το τι θα σήμαινε το “Οχι”. Γι’ αυτό και το “Οχι” που είχε επικρατήσει δέχτηκε πάμπολλες ερμηνείες και κριτικές.
Στις 30 Ιουνίου 2015, δηλαδή λίγες μέρες πριν από εκείνο το δημοψήφισμα, είχαμε από τις φιλόξενες στήλες των “Χανιώτικων νέων” σημειώσει ότι η κυβέρνηση όφειλε να πει ακριβώς ποιο είναι το ερώτημα και τι σημαίνει το ΝΑΙ και τι το ΟΧΙ για την χώρα και την κοινωνία. Και αν ο λαός πει ΟΧΙ ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη μέρα.
Κατά τη δική μου εκτίμηση, το δημοψήφισμα εκείνο ήταν περισσότερο ένα τελευταίο “όπλο” στα χέρια της κυβέρνησης έναντι των δανειστών. Ενα “όπλο” που εν τέλει… εκπυρσοκρότησε καθώς συνεχίστηκαν τα μνημόνια.
Μετά το δημοψήφισμα, από τη μεριά της κυβέρνησης είχε ειπωθεί ότι ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του και είπε “Οχι” στις πολιτικές λιτότητες. Μόνο που  οι πολιτικές λιτότητας συνεχίζονται και σήμερα και κατά τα φαινόμενα έχουν ακόμα μέλλον…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 28/6/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/dio-chronia-meta-to-ochi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου