Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Αποκλεισμένα ακτοπλοϊκώς τα Κύθηρα εξαιτίας της βλάβης στο πλοίο της γραμμής

“Αποκλεισμένα” παραμένουν τα Κύθηρα εξαιτίας της βλάβης του πλοίου “Βιτσέντσος Κορνάρος” που εκτελεί τα δρομολόγια από και προς την Κίσαμο και τον Πειραιά.
Σύμφωνα με τον Δήμο Κυθήρων, ο οποίος ζητά από τη ΛΑΝΕ την εξεύρευση λύσης, η μη πραγματοποίηση των δρομολογίων έχει προκαλέσει ακυρώσεις κρατήσεων και ζημιά στην οικονομία του νησιού.
Χθες, η ΛΑΝΕ «ανακοίνωσε ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, παραμένει στην περιοχή του λιμένα Πειραιά μέχρι αποκατάστασης τεχνικής βλάβης.
Ως εκ τούτου τα δρομολόγια του πλοίου από 22/06/2017 έως 30/06/2017 πρωί θα
παραμείνουν ανεκτέλεστα».
Ο δήμαρχος δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης, έστειλε χθες -και κοινοποίησε στα ΜΜΕ- επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Παν. Κουρουμπλή, επισημαίνοντας ότι «από τις 2 Ιουνίου που επρόκειτο το Ε/Γ- Ο/Γ “Βιτσέντσος Κορνάρος” να επιστρέψει στα εγκεκριμένα του δρομολόγια μετά από 1 μήνα ετήσιας ακινησίας, μέχρι και σήμερα, το νησί των Κυθήρων και τα Αντικήθυρα, βιώνουν ένα ιδιότυπο αποκλεισμό από την έδρα της Περιφέρειάς μας, τον Πειραιά αλλά και από το Γύθειο και την Κρήτη, βασικές πηγές εσωτερικού τουρισμού για τα νησιά μας. Αιτία οι πολλαπλές (μετά την ετήσια ακινησία για συντήρηση) και αλλεπάλληλες βλάβες του πλοίου, που το κρατούν καθηλωμένο στον Πειραιά με αποτέλεσμα να ματαιώνονται καθημερινά εκατοντάδες κρατήσεις δωματίων και η τοπική οικονομία ενός νησιού που ζει κυρίως από τον τουρισμό, να καταβαραθρώνεται Ο Ιούνιος έχει σχεδόν παρέλθει και η πτώση των αφίξεων σε σχέση με πέρσι υπερβαίνει το 10%, γεγονός που οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις ακυρώσεις δρομολογίων».
«Δυστυχώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση σχετικά με το αν και πότε θα επανέλθει στα δρομολόγιά του το “Βιτσέντσος Κορνάρος”, γεγονός που εντείνει την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας καθώς η απώλεια τοπικου εισοδήματος είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο».
«Αξιώνουμε να γνωρίζουμε το αν και πότε θα επιστρέψει το πλοίο στη γραμμή και φυσικά θεωρούμε αυτονόητο ότι ο αποκλεισμός δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε για μία επιπλέον ημέρα, αξιώνοντας από τη ΛΑΝΕ να δρομολογήσει άμεσα άλλο πλοίο στα εγκεκριμένα της δρομολόγια μέχρι την οριστική επισκευή του υπάρχοντος και την επιστροφή του στη γραμμή μας με όρους απόλυτης ασφάλειας και συντήρησης», σημειώνει ο δήμαρχος Κυθήρων.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 23/6/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/apoklismena-ta-kithira-exetias-tis-vlavis-sto-plio-tis-grammis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου