Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Για την πόλη και τον πολιτισμό

Η  τοπική επικαιρότητα είχε χθες μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είδηση. Την έγκριση από το Πράσινο Ταμείο της χρηματοδότησης με 500.000 ευρώ της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Χανίων για την αγορά του νεοκλασικού διατηρητέου κτηρίου επί των οδών Τζανακάκη και Ερωτοκρίτου. Αυτό σημαίνει ότι με την αγορά του ακινήτου ο Δήμος θα είναι σε θέση να υλοποιήσει το σχέδιό του για μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο συγκεκριμένο νεοκλασικό κτήριο.
Με αυτόν τον τρόπο:
• Θα αποσυμφορηθεί το δημαρχιακό μέγαρο στο οποίο θα μπορέσουν να στεγαστούν δημοτικές υπηρεσίες.
• Κυρίως, όμως, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία έχει εξαιρετικά ενδιαφέρον υλικό και σημαντικά αρχεία, θα αποκτήσει τον χώρο που της αρμόζει.
• Και παράλληλα, το κέντρο της πόλης των Χανίων θα αναβαθμιστεί ποιοτικά, αισθητικά και πολιτιστικά με την αποκατάσταση του συγκεκριμένου κτηρίου και τη στέγαση σε αυτό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Ο δήμαρχος Χανίων δήλωσε χθες ότι «τα Χανιά χρειάζονται μία Βιβλιοθήκη αντάξια του υλικού και των αναγκών τους, γι’ αυτό έχουμε ήδη εντοπίσει χρηματοδοτικά εργαλεία στο νέο Ε.Σ.Π.Α. που θα επιτρέψουν στον Δήμο να αξιοποιήσει πλήρως το εν λόγω ακίνητο». Είναι, σίγουρα, μια θετική είδηση. Αρκεί, φυσικά, ο σχεδιασμός αυτός να υλοποιηθεί με εντατική δουλειά και χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία. Ωστε, το κτήριο αυτό να γίνει στέγη πολιτισμού στο κέντρο της πόλης.
Γ. ΛΥΒ.
Υ.Γ.: Ας μη ξεχνάμε ότι παραμένουν αναξιοποίητα στην πόλη δημόσια κτήρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στέγαση κοινωνικών δομών και κοινωνικές δραστηριότητες που είναι αναγκαίες στην εποχή της οικονομικής κρίσης.
(Χανιώτικα νέα - 26/9/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gia-tin-poli-ke-ton-politismo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου