Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Παράσταση ψυχής από το Χοροθέατρο "ΔΑΓΙΠΟΛΗ" στα Χανιά

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράσταση με τίτλο “VORTEX / ΔΙΝΗ” από το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ αύριο  στις 9 το βράδυ στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
Μάλιστα, της παράστασης θα προηγηθούν εισηγήσεις και συζήτηση με το κοινό με θεματικές γύρω από το προσβάσιμο θέατρο, την τέχνη και την αναπηρία και την δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας.
Την παράσταση συνδιοργανώνουν η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ στα πλαίσια του εορτασμού των 35 χρόνων της ΕΛΕΠΑΠ στα Χανιά.
Το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠοΛΗ δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2004 στην Αθήνα. Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από άτομα με κινητικό πρόβλημα. Ο Γιώργος Χρηστάκης εμπνευστής και δημιουργός αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο ίδιος άτομο με κινητική αναπηρία. Στην ομάδα συμμετέχουν και άλλοι χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κάποια αναπηρια.
Η διάθεση για εξερεύνηση των ορίων του ανθρώπινου σώματος, της ανθρώπινης φαντασίας, της ανθρώπινης ψυχής, όπως αυτά αναδεικνύονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και μορφοποιούνται σ’ ένα μουσικοκινητικό δρώμενο, στάθηκε το έναυσμα για τη σύσταση αυτού του χορευτικού σχήματος.
Εισηγητές στην εκδήλωση στην Ανατολική Τάφρο θα είναι μέλη της κίνησης καλλιτεχνών με αναπηρία.
Συντελεστές της παράστασης:
Χορογραφία: Χρηστάκης Γιώργος – Άρτεμις Ιγνατίου.
Μουσική: Κώστας Λειβαδάς.
Κείμενα: Άνα Ζουμάνη.
Ερμηνεία : Δημήτρης Γρίντζος.
Χορεύουν: Βιβή Ρωμανά, Δάφνη Ράμση, Δημήτρης Βάσης, Ειρήνη Μαυροματάκη, Κατερίνα Σαράντη και Γιώργος Χρηστάκης.
Παραγωγή DAMOVE-In-dance-trial / DAGIPOLI.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Χρηστάκης Γιώργος.
Προπώληση εισιτηρίων στο Βιβλιοπωλείο Librairie και στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.
(Χανιώτικα νέα - 2/9/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/parastasi-psichis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου