Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Το πρωτεύον

Το πρωτεύον αυτή τη στιγμή για τη χώρα, πέραν από κόμματα και ανούσιες αντιπαραθέσεις, είναι να βγει κερδισμένη από την οικονομική κρίση και να μπει, επιτέλους, στον δρόμο της ανάπτυξης.
Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται η μέγιστη πολιτική συναίνεση. Αλλά και κάτι ακόμη: Να γίνει ρήξη με νοοτροπίες και καταστάσεις του παρελθόντος που μας έφεραν στη σημερινή δραματική κατάσταση και αυτοκριτική από τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο.
Το ενδεχόμενο ρήξης με την Ε.Ε. αποτράπηκε μετά τις τελευταίες κινήσεις του πρωθυπουργού το προφίλ του οποίου σκιαγραφεί άρθρο των  New York Times στο οποίο διατυπώνεται ο προβληματισμός εάν ο Τσίπρας μπορεί να δημιουργήσει «νέο πολιτικό ισότοπο, με δεδομένη την χωρίς τέλος λιτότητα αλλά χωρίς να ξεχνά την κοινωνική δικαιοσύνη και την ελπίδα που απεγνωσμένα χρειάζεται η Ελλάδα».
Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Προς το παρόν η Ελλάδα κατάφερε να διεθνοποιήσει το ελληνικό ζήτημα και να αφυπνίσει ευρωπαικούς λαούς. Οσο για τη νέα “συμφωνία”, η διάσωση της πρώτης κατοικίας (για την οποία δόθηκαν και χθες υποσχέσεις) και η υλοποίηση μέτρων που θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία πρέπει να αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο της κυβέρνησης.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 24/7/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/to-protevon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου