Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Η "Ομορφη πόλη" στο Ι.Ε.Τ. στον Αποκόρωνα

Παιδική θεατρική παράσταση με το έργο “Ομορφη πόλη”, από το ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (Ιδρυμα Αγία Σοφία), στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου.
Το παιδικό βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη “Ομορφη Πόλη” (εκδόσεις Διάπλαση), είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη το οποίο αναφέρεται στην πόλη των Χανίων. Το βιβλίο παρουσιάζεται δραματοποιημένο από σπουδαστές – ηθοποιούς της Δραματικής Σχολής Αθηνών, μαθητές της Μάρως Θεοδωράκη και είναι ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι που καλεί τα παιδιά – ακροατές να συμμετέχουν ενεργά και βιωματικά μέσα σε αυτό.
Ενα ταξίδι γνώσης και εξερεύνησης, της πόλης των Χανίων, μέσα απο τις διηγήσεις της μικρής Αννας, της ηρωίδας που ταξιδευει στα Χανιά, στον Γαλατά, για να κάνει διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά. Μέσα από τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει και μέσα από τη θεατρική συνθήκη, η μικρή αυτή δραματοποίηση, στοχεύει στην επαφή των παιδιών με έννοιες, αξίες και παραδόσεις. Τα τραγούδια της παράστασης είναι προσαρμοσμένα και διασκευασμένα για τις ανάγκες της παράστασης από τη Μάρω Θεοδωράκη. Έτσι τραγουδιούνται επί σκηνής τα παρακάτω “Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου”, “Απρίλη μου ξανθέ”, “Βάρκα στο γιαλό”, “Μυρτιά”, “Ομορφη Πόλη” κ.ά.
Είσοδος ελεύθερη.
(Χανιώτικα νέα - 23/7/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/pediki-parastasi-me-tin-omorfi-poli/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου