Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ζητείται ειλικρίνεια

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Πριν από πέντε – έξι μήνες η Ελλάδα είδε για πρώτη φορά δύο «αντιμνημονιακά» κόμματα να αναλαμβάνουν τα ηνία της χώρας. Εξι μήνες, ωστόσο, ήταν αρκετοί για να διαψευστούν οράματα και προσδοκίες. Αναμενόμενο, θα πει κανείς, όταν η χώρα για να σταθεί στα πόδια της υποχρεώνεται να συνεχίσει τον δανεισμό από το εξωτερικό με τα σχετικά βέβαια ανταλλάγματα που επιβάλλουν οι δανειστές. Αναμενόμενο, επίσης, όταν το ενδεχόμενο του Grexit θα ήταν μια χειρότερη επιλογή, μια επιλογή που θα οδηγούσε στην άτακτη χρεοκοπία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ό,τι έχει διασωθεί σε καιρούς μνημονίων. Ωστόσο, παρατηρείται, για μια ακόμη φορά, ανακολουθία ανάμεσα σε προεκλογικές υποσχέσεις και μετεκλογικές… πράξεις.
Ακόμη και το Δ.Ν.Τ., παρά τις περί του αντιθέτου εικασίες και θεωρίες, έχει κληθεί για να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας ακόμα και σενάρια για πρόωρες εκλογές. Αυτό, όμως, που, επιτέλους, πρέπει να δουν όλα τα δημοκρατικά κόμματα -παράλληλα φυσικά με τη δημόσια αυτοκριτική στην οποία πρέπει να προβούν σημερινοί και χθεσινοί κυβερνώντες- είναι το πραγματικό συμφέρον της χώρας και του λαού της που έχει αφάνταστα ταλαιπωρηθεί κατά τα μνημονιακά χρόνια τα οποία συνεχίζονται. Οχι επανάληψη λαθών του παρελθόντος.
Επιτέλους, πέραν από πολιτικές και μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, επιβάλλεται μια οργανωμένη πολιτική που θα ανοίξει τον δρόμο για ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και έξοδο από τα μνημόνια. Επιβάλλεται, η Ελλάδα να γίνει κάποτε μια ισχυρή χώρα μέσα στην Ευρώπη με τον λαό της να βγει δυνατός από την κρίση.
Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται, επιτέλους, ειλικρίνεια και όχι ανακολουθία. Πρωτίστως από την κυβέρνηση. Μήπως κάποτε έρθει πραγματικά η ελπίδα…
(Χανιώτικα νέα - 27/7/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/zitite-ilikrinia/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου