Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μαζί για την Ελλάδα

Ο κύβος ερρίφθη. Ο λαός ψήφισε “όχι” σε μια νέα επώδυνη συμφωνία με τους δανειστές προκαλώντας… σεισμό 6,1 βαθμών της… κλίμακας ευρώ.
Η κυβέρνηση υποσχέθηκε πως το “όχι” θα ενδυναμώσει τις προσπάθειές της για μια καλύτερη συμφωνία. Ηδη, προχώρησε σε μία πρώτη θετική κίνηση. Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Και, επιτέλους, πρώτη φορά -έστω τώρα, την ύστατη ώρα- οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί γκρέμισαν τα τείχη, άφησαν στο… ψυγείο τις ιδεολογικές - πολιτικές διαφορές τους και έβαλαν  πάνω απ’ όλα στη δύσκολη αυτή συγκυρία, την πατρίδα και την κοινωνία.
Τώρα, δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο.
Η Ελλάδα πρέπει, επιτέλους, να προχωρήσει.
Ας πούμε, λοιπόν, όλοι μαζί “ναι” στη νέα αυτή προσπάθεια για να πάει μπροστά η Ελλάδα και ο λαός της. Για να πάμε μπροστά όλοι. Για να μην διαψευστούν οι ελπίδες του κόσμου. Για να ξαναζήσουμε κάποτε αξιοπρεπώς στην Ελλάδα που αγαπήσαμε - χωρίς τα λάθη του παρελθόντος...
Γιατί τα δύσκολα... δεν έχουν τελειώσει. Και μόνο μέσα από ένα ενιαίο -όσο γίνεται- μέτωπο θα τα καταφέρουμε. Τώρα, ας αποδείξουν, επιτέλους, οι ευρωπαίοι εταίροι ότι σέβονται τα κράτη - μέλη, όπως την Ελλάδα και τους λαούς τους.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 7/7/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/mazi-gia-tin-ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου