Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Διαπραγματεύσεις

Οχι μόνο ψηφίστηκαν, αλλά ήδη ξεκίνησε η εφαρμογή των προαπαιτούμενων με τον Φ.Π.Α. να έχει εκτιναχθεί στο 23% και τον κόσμο να επιβαρύνεται οικονομικά ακόμη περισσότερο. Αυτό, δεν πτοεί τους δανειστές οι οποίοι προσπαθούν τώρα να επιβάλουν νέα μέτρα για τη χρηματοδότηση της χώρας. Οι διαπραγματεύσεις τώρα άρχισαν και φαίνεται πως θα είναι “σκληρές”.
Οπως έγινε γνωστό χθες, στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τα κλιμάκια της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ., του Δ.Ν.Τ. και του ESM για την κατάρτιση του νέου προγράμματος της Ελλάδος βρίσκονται η εκτέλεση του προϋπολογισμού, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τα τρέχοντα μακροοικονομικά στοιχεία ενώ εξετάζονται: εργασιακά, ασφαλιστικό, αποκρατικοποιήσεις κ.ά.
Αν πράγματι ενδιαφέρονται οι “Ευρωπαίοι εταίροι” για να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει από την ευρωπαϊκή συνοχή, ας αλλάξουν ρότα. Γιατί δεν αντέχει ο κόσμος αλλά εις βάρος του μέτρα. Δεν μπορεί μια ζωή να πληρώνουν τα σπασμένα οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, αλλά ακόμη και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.
Ιδού, λοιπόν, το μεγάλο “στοίχημα” για την κυβέρνηση στην προσπάθειά της για μια διαφορετική πολιτική.
(Χανιώτικα νέα - 30/7/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/diapragmatefsis/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου