Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Δωρεάν υπηρεσίες από λογιστές προς άπορους Χανιώτες

Ο Σύλλογος Λογιστών Χανίων αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε άπορους πολίτες που αδυνατούν να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωσή τους. Η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμο Χανίων και την αποδέχτηκε ο Σύλλογος των λογιστών.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Χανίων, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, διευκρίνισε ότι μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία δίνεται η δυνατότητα σε 200 απόρους Χανιώτες, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου, να συμπληρώσουν δωρεάν σε λογιστές της πόλης τις φορολογικές δηλώσεις τους, που είναι ένα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να λάβουν τα επιδόματα πρόνοιας που δικαιούνται αλλά και να εκδώσουν βιβλιάρια υγείας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών, Κώστας Σταυρουλάκης, τόνισε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η λίστα λογιστών στους οποίους θα μπορούν να προσέρχονται οι δικαιούχοι. Παράλληλα, εξετάζεται η δυνατότητα, οι δωρεάν υπηρεσίες των λογιστών να αφορούν και άλλες λογιστικές πράξεις.
Επίσης, μαθήματα ελληνικών για μετανάστες θα ξεκινήσουν στις 20 Οκτωβρίου στο Καστέλι Κισσάμου. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Οδυσσέας» για την εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής από την ηλικία των 16 ετών και άνω που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ελληνικό Δημόσιο.

Διά βίου μάθηση

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και πολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην υπεύθυνη του Προγράμματος ΟΔΥΣΣΕΑΣ Ν. Χανίων Αννα Τσίγκου, τηλ.: 6972620139, email: anna27@otenet.gr. Το συγκεκριμένο τμήμα οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισσάμου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου, τον Δήμο Κισσάμου και τον Σύλλογο Ισκρα.
Επίσης, χθες, οι εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Χανίων, είχαν την πρώτη τους συνάντηση με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού του Δήμου Χανίων.
Στη συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις για δράσεις που πρόκειται να διοργανωθούν για το περιβάλλον στον Δήμο Χανίων το επόμενο χρονικό διάστημα. «Ο δήμος περιμένει από τους Χανιώτες να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά, οι οποίοι έχουν αποδείξει και στο παρελθόν την ευαισθησία τους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Μανόλης Φραγκάκης, ενώ ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μανόλης Αδοντάκης ανέφερε πως πρόκειται για την πρώτη συνάντηση με τους εθελοντές και εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια εποικοδομητική συνεργασία.
Γ. ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Ελευθεροτυπία - 7/10/2014)
Link: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=07/10/2014&id=450875

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου