Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Στις 29 Δεκεμβρίου 2014 η ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στην Κρήτη

Νέα παράταση δόθηκε χθες στην ολοκλήρωση της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Στην Κρήτη  η ψηφιακή μετάβαση, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, αντί για τις 19 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2014.
Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα το υπουργείοΥποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τεχνικούς λόγους το τελικό χρονοδιάγραμμα μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, σύμφωνα με το υπουργείο διαμορφώνεται ως εξής:
•21/11/2014: Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική εκτός Νομού Σερρών) Θεσσαλία, Τμήμα Στερεάς Ελλάδας.
•19/12/2014: Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά), Ιόνιο, Νομός Αιτωλοακαρνανίας.
•29/12/2014: Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος & Ικαρία & Καστελόριζο.
Σημειώνεται ότι νέες αλλαγές συχνοτήτων στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη, αλλά και ψηφιοποίηση των τοπικών Κέντρων Εκπομπής της ενδοχώρας του νησιού, επιφυλάσσει η ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης των τηλεοπτικών καναλιών. Ηδη, από το Κέντρο Εκπομπής της Μαλάξας από το οποίο καλύπτονται οι πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου, έχουν σταματήσει όλες οι αναλογικές αναμεταδόσεις. Από τις 29 Δεκεμβρίου προβλέπεται να ξεκινήσει η ψηφιακή αναμετάδοση και από τα Κέντρα Εκπομπής της ενδοχώρας του Νομού που μέχρι τώρα παραμένουν αναλογικά (Πλακάλωνα, Βίγλα, Κοτσυφιανά).
Παράλληλα, προβλέπεται να κλείσουν και οι αναλογικοί πομποί τηλεόρασης απο το Κέντρο Εκπομπής της Σκλόκας το οποίο θα διατηρηθεί μόνο για την αναμετάδοση των κρατικών ραδιοφωνικών σταθμών.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 30/10/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου