Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Πλειστηριασμοί και οικονομική πολιτική

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
“Ασπίδα” προστασίας για εκατοντάδες νοικοκυριά και στην Κρήτη αποτελούν τα δικαστήρια που, με βάση τον “Νόμο Κατσέλη”  τα προστατεύουν από τα “δόντια” των τραπεζών. Η μία μετά την άλλη εκδίδονται αποφάσεις ή προσωρινές διαταγές Ειρηνοδικείων του νησιού, με βάση τις οποίες αναστέλλονται οι εκποιήσεις περιουσιών και ρυθμίζονται τα χρέη των πολιτών έως την οριστική εκδίκαση των υποθέσεών τους.
Εως τώρα η πολιτεία προστατεύευει την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς.
Ωστόσο, η τρόικα φέρεται να πιέζει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αν, όμως, ενδώσει η Ελλάδα σε εξωτερικές πιέσεις ως προς το θέμα αυτό, θα δώσει τη “χαριστική βολή” στην κοινωνική συνοχή και σε χιλιάδες νοικοκυριά που υποφέρουν από την κρίση και τα μνημόνια.
Οχι μόνο πρέπει να συνεχιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά, επιπλέον, επιβάλλεται η άρση των μέτρων εκείνων που επιδεινώνουν την κατάσταση της κοινωνίας, των συνταξιούχων, των εργαζομένων αλλά και των χιλιάδων νέων πτυχιούχων που αναζητούν μια θέση εργασίας.
Για να γίνουν όλα αυτά, απαιτείται -έστω και τώρα- η αλλαγή οικονομικής πολιτικής προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Γιατί η υφιστάμενη πολιτική όχι μόνο διαλύει την κοινωνία αλλά αποδεικνύεται και αναποτελεσματική ως προς την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
(Χανιώτικα νέα - 3/10/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου