Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μήνυμα προστασίας της γης από μαθητές στις Βουκολιές

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ

Ποια υπερθέρμανση γεννάει
Ένα τέρας  που ξυπνάει
Θα μας πνίξει θα μας φάει
Μπες στο κλίμα

Ποια πλημμύρα  μας τραβάει
Σε ένα ηφαίστειο  που ξεσπάει
Δες χιονίζει  μήνα Μάη
Μπες στο κλίμα

Κώστας Λειβαδάς



Στο κλίμα του τραγουδιού του Κώστα Λειβαδά αλλά και της γης "μπήκαν" οι μαθητές του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών που έκαναν ένα ξεχωριστό "μάθημα" για το περιβάλλον και την προστασία του με τους στίχους του Χανιώτη μουσικοσυνθέτη.
Τα παιδιά "ζωγράφισαν" τους στίχους του τραγουδιού και σχημάτισαν εικαστικά έργα τα οποία στέλνουν μηνύματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.
Μάλιστα, τα έργα τα "ανέβασαν" στον ιστότοπο του σχολείου ενώ δημιούργησαν και βίντεο το οποίο υπάρχει στο youtube. Επίσης, συνομίλησαν με τον -Χανιώτικης καταγωγής- Κώστα Λειβαδά μέσω του Skype.
Την πρωτοβουλία πήρε ο δάσκαλος στο Ολοήμερο Τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών, Ματθαίος Μακαρώνας ο οποίος είχε την υποστήριξη και αρωγή του διευθυντή του σχολείου Γιάννη Γιακουμάκη.
Στην ιστοσελίδα του σχολείου αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Φέτος, στο ολοήμερο, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην καλοκαιρινή  γιορτή του σχολείου μας με ένα μουσικοκινητικό δρώμενο με θέμα το περιβάλλον, καθώς όλη τη χρονιά ασχοληθήκαμε με θέματα που αφορούν την προστασία του (κατασκευές από άχρηστα υλικά, δημιουργία αφισών και ταμπλώ για την "ημέρα της Γης" και την "ημέρα περιβάλλοντος", δημιουργία animation βίντεο και βιντεοκλιπ, συζητήσεις κ.α.)».
Μάλιστα, όπως σημειώνουν, «είχαμε και  την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μέσω skype με τον συνθέτη του κομματιού, Κώστα Λειβαδά, όπου μπορέσαμε και του κάναμε κάποιες ερωτήσεις που αφορούσαν  τόσο το συγκεκριμένο τραγούδι όσο και γενικότερες  για την μουσική και το περιβάλλον.Ο  συνθέτης  απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις μας. Μας είπε ότι το τραγούδι γράφτηκε συμμετέχοντας μαζί με άλλους καλλιτέχνες σε ένα δίσκο για το περιβάλλον στα πλαίσια μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης του WWF Ελλάδας. Δήλωσε χαρούμενος που μας άρεσε το τραγούδι του, συγκινημένος από το βίντεό μας και ότι νιώθει μαγικά που μιλάει μαζί μας, παροτρύνοντάς μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο το περιβάλλον ως το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας και τους άλλους. Εμείς τον αποχαιρετήσαμε τραγουδώντας του το τραγούδι του και προσκαλώντας τον στην γιορτή μας».
Να σημειώσουνε ότι η ιστοσελίδα του σχολείου όπου παρουσιάζονται όλα τα έργα των παιδιών είναι: http://olohmerovouk.weebly.com/mupiepsilonsigmaf-sigmatauomicron-kappalambda943mualpha.html
Το βίντεο υπάρχει και στο youtube στη διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XHPaXUVezPc
(Χανιώτικα νέα - 13/6/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/123110-mpikan-sto-klima/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου