Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Για το περιβάλλον

Παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον αύριο και τα Χανιά δεν μένουν εκτός. Δήμοι, σχολεία και Φορείς προχωρούν σε καθαρισμούς ακτών και σε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι να μην διατηρηθεί η ευαισθησία μας μόνο για μία ημέρα ή για μία… εβδομάδα. Και μετά να επιστρέψουμε στη γνωστή  τακτική του… πετάω τα σκουπίδια μου παντού. Γιατί αυτό συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Οι μαθητές και οι εθελοντές καθαρίζουν τις παραλίες και λίγες ημέρες μετά τις γεμίζουμε ξανά με σκουπίδια. Γιατί κάποιοι δεν αντέχουμε ή αν θέλετε κάποιοι δεν αντέχουν να μαζέψουν τα σκουπίδια τους μέχρι τον πρώτο κάδο απορριμμάτων που θα συναντήσουν.
Κάποτε ένα σλόγκαν έλεγε: Ο ρυπαίνων πληρώνει. Στην πράξη, ο ρυπαίνων ρυπαίνει.
Είναι, φυσικά, και αυτό ζήτημα Παιδείας. Αλλά, κάποτε, πρέπει αυτό να αλλάξει. Και μόνοι μας να μάθουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον.
Προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικές οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε σχολεία στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όπως και στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αειφορίας Βάμου. Δραστηριότητες που χρειάζονται συνεχώς ενίσχυση και στήριξη.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 4/6/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου