Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αλλαγή πορείας;

Τα αποτελέσματα των εκλογών φαίνεται να διαμορφώνουν ένα νέο κλίμα πανευρωπαϊκά προς την Ελλάδα. Οπως χαρακτηριστικά μετέδωσαν χθες το βράδυ ειδησεογραφικά πρακτορεία και site, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατηγόρησε την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ ότι είναι υπεύθυνη για την ενίσχυση ακραίων κομμάτων στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Die Zeit", ο Γκάμπριελ υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι εμφανές στις ελληνικές εκλογές. «Τα κόμματα της ακροδεξιάς και οι εχθροί της Ευρώπης μπαίνουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο», παρατήρησε.
«Η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σαρκοζί μέχρι τώρα ακολουθούσαν τον λάθος δρόμο», συνέχισε ο Γκάμπριελ, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει η απειλή «κοινωνικού χάους».
Ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών είπε ότι ελπίζει η Ευρώπη να στηρίξει τα αναπτυξιακά μέτρα που ζητά ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Προέβλεψε μάλιστα μια «αλλαγή πορείας στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί η κυρία Μέρκελ».
Αμήν.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 10/5/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου