Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τουριστική ευφορία στα Χανιά από Σκανδιναβία και Ρωσία

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η τουριστική κίνηση στον Νομό Χανίων, δίνοντας ανάσα στην τοπική οικονομία.
Μέχρι αυτήν τη στιγμή παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 8% στις αφίξεις με τσάρτερ στο αεροδρόμιο Χανίων με τα πρωτεία να κατέχουν οι τουρίστες από τις σκανδιναβικές χώρες, αλλά και από τη Ρωσία.
Ταυτόχρονα, χιλιάδες επισκέπτες έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια. Οι τελευταίοι μπορεί να μη διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία, αλλά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη κάνουν αγορές, τονώνοντας την οικονομία.
Μόνο χθες ήρθαν 3.495 επισκέπτες από 58 χώρες με το κρουαζιερόπλοιο «Navigator of the Seas», με πλήρωμα 1.189 ατόμων.
Μάλιστα, μέχρι το τέλος Αυγούστου, έχουν προγραμματιστεί να αφιχθούν στο λιμάνι της Σούδας ακόμη 10 κρουαζιερόπλοια με 30.000 επισκέπτες.
* Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Χανίων, Νίκος Κόρακας, μας λέει: «Τα μέχρι τώρα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις μας ότι θα πάμε πολύ καλύτερα φέτος σε σχέση με τις τελευταίες δύο χρονιές που ήταν πολύ αρνητικές. Ηδη έχει καταγραφεί για το πρώτο εξάμηνο, με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μία μέση αύξηση σε αφίξεις της τάξεως του 8%. Δεν είμαστε σίγουροι ότι οι τουριστικές εισπράξεις ακολουθούν την ίδια πορεία. Εχουμε την αίσθηση ότι υστερούν λίγο, με βάση το τι διαπιστώνουν ταμειακά οι επαγγελματίες του τουρισμού και κυρίως οι ξενοδόχοι. Οι διανυκτερεύσεις πρέπει να ακολουθούν το ποσοστό αύξησης των αφίξεων. Τα στοιχεία αυτά, όμως, θα τα έχουμε στη διάθεσή μας στο τέλος της σεζόν».
(Ελευθεροτυπία - 1/8/2011)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=298169

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου