Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Εκθεση φωτογραφίας - ταξίδι στις ομορφιές της Κρήτης

Ένα μαγευτικό ταξίδι στις ομορφιές της Κρήτης συντελείται στην έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Μαζωνάκη που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες και μέχρι τις 24 Ιουλίου στο Γιαλί Τζαμισί στο παλιό λιμάνι των Χανίων.
Πράγματι, ο επισκέπτης της έκθεσης αισθάνεται σαν συνεπιβάτης στον ταξίδι του Γιώργου Μαζωνάκη. Δεν είναι μόνον οι καταπληκτικές φωτογραφίες, που είναι ωραία τοποθετημένες στο χώρο. Δεν είναι μόνον η σειρά με την οποία έχουν τοποθετηθεί. Είναι και οι λεζάντες που τις συμπληρώνουν. Που εξηγούν όχι μόνον τις εικόνες, αλλά και τα συναισθήματα του φωτογράφου σε μια θαυμάσια περιήγηση στις μοναδικές ομορφιές της Κρητικής γης. Μια περιήγηση που αρχίζει στο παλιό λιμάνι των Χανίων και καταλήγει στο Λασίθι.
Στο σύμπαν του Γιώργου Μαζωνάκη η Κρήτη είναι ένας παράδεισος, γεμάτος θάλασσες, βουνά, φαράγγια και φύση, ο οποίος γίνεται «κτήμα» του επισκέπτη.
Η έκθεση του Γιώργου Μαζωνάκη έχει τίτλο: «Κρητικό PanOrama» και αποτελεί το 3ο μέρος του τριπτύχου PanOrama από το φωτογράφο καθώς προηγήθηκαν οι εκθέσεις PanOrama (το 2009) και PanOrama 2010. Παρουσιάζεται πανοραμικό φωτογραφικό υλικό από όλη την Κρήτη μαζί με επιλεγμένες φωτογραφίες από τις 2 προηγούμενες εκθέσεις.
Στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται και η έκθεση MOTIVO από το Σταύρο Μαζωνάκη με συνθέσεις και σχέδια των τελευταίων ετών.
Η διαμονή του Σταύρου Μαζωνάκη τα τελευταία 2,5 έτη στη Γαύδο τον βοηθά να πραγματοποιήσει σκέψεις πάνω στην σύνθεση με πρώτες ύλες που βρίσκει στο νησί.
Η πρώτη του επαφή με το κοινό ήταν με την έκθεση Synthesis στο Φλοίσβο, όπου παρουσίασε τις πρώτες του συνθέσεις υλικών και στα σχέδια του.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 10 το πρωί έως τη 1 τη νύχτα.
Κάθε βράδυ στις 10 μμ. στο χώρο της έκθεσης υπάρχει live.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Αναπήρων Παιδιών «Η Μεγαλόχαρη».
Γ. ΛΥΒΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου