Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

«Ταξίδι» στον κόσμο των κόμικς

Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 12:44 Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει ώς τις 13 Ιουλίου, παρουσιάζονται τα έργα που βραβεύτηκαν στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό κόμικς που διοργάνωσε η Ελευθεροτυπία και το «9» σε συνεργασία με τον ΑΚΤΟ.
Διοργανωτές της έκθεσης στα Χανιά είναι η μηνιαία εφημερίδα «Πυξίδα της Πόλης», η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος / Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου ( ΚΑΜ) και η Ελευθεροτυπία.
"Στο φετινό διαγωνισμό δίνουμε την ευκαιρία σε 26 νέους απ’ όλη την Ελλάδα, να μας εκφράσουν τον προβληματισμό τους μέσα από την απλή αυτή Τέχνη, την 9η Τέχνη που λέγεται κόμικς", είπε στους δημοσιογράφους ο Αγγελος Μαστοράκης υπεύθυνος του Διαγωνισμού κόμικς νέων ταλέντων και καλλιτεχνών τής Ελευθεροτυπίας ενώ σημείωσε ότι "στα 10 χρόνια που διοργανώνεται ο διαγωνισμός, οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 250 απ’ όλη την Ελλάδα". 
Ο κ. Μαστοράκης υπογράμμισε ακόμα ότι   "με ένα μολύβι και ένα κομμάτι χαρτί μπορεί κάποιος να εκφράσει με καταπληκτικό τρόπο τον ψυχικό του κόσμο". Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος, Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) Νάνσυ Αγγελάκη, σημείωσε ότι "εκτός από την έκθεση των Κόμικς, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που εμπλουτίζουμε την εκδήλωση με ένα τριήμερο αφιερωμένο στα μουσικά ντοκυμαντέρ".  
Ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας "Πυξίδα Της Πόλης" υπογράμμισε ότι "για τους ανθρώπους της Πυξίδας είναι μια ιδιαίτερη στιγμή γιατί καταφέρνουμε για 10 χρόνια, τα κόμικς να είναι πλέον  ένας θεσμός του Πολιτισμού στα Χανιά. Φέτος η γιορτή είναι διπλή, γιατί γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια της “Πυξίδας” καθώς και τα δέκα χρόνια της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης".  
Η έκθεση πραγματοποιείται για 10η χρονιά στα Χανιά και έχει γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία καθώς από την καρδιά του λιμανιού περνούν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες φίλοι των κόμικς οι οποίοι πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους προσέρχονται με ενθουσιασμό.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ένα 3ημερο αφιέρωμα σε μουσικά ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Μια σειρά από καλυτέρα μουσικά ντοκιμαντέρ της τελευταίας 4ετιας θα είναι στην διάθεση των Χανιωτών και θα προβάλλονται στις 4-5-6 Ιουλίου στις 8 – 11 το βράδυ στο Μεγάλο Αρσενάλι.
Ετσι, παράλληλα με τα κόμικς, οι επισκέπτες μπορούν να δουν ταινίες όπως: 
Κρήτη α' / Κρήτη β' / Ταξιδιάρα ψυχή
Made in Birmingham / Θεσσαλονήχοι / Καναρίνι μου γλυκό / Η ηχώ του χρόνου
Ενεργό μέλος / Kreuzberg / Lost Bodies / Τα κέρατα του ταύρου κ.α.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ.
(enet.gr - 2/7/2011)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=289947

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου