Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Διευθυντές σχολείων δικαιώθηκαν για τις κρίσεις του 2007

Δικαίωση ύστερα από τέσσερα χρόνια για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι το 2007 είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο ενάντια στις κρίσεις διευθυντών δημοτικών σχολείων που είχαν γίνει τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Το δικαστήριο ακύρωσε το 2010 τον αξιολογικό πίνακα και πριν από δέκα μέρες έγινε η επανάκληση των διευθυντών από το αρμόδιο επταμελές Συμβούλιο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Οπως μας είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Ηλίας Ποντικάκης, οι κρίσεις του Νοεμβρίου του 2007 είχαν προσβληθεί στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων από τους εκπαιδευτικούς Σταύρο Ζώη, Γιώργο Πιτσιτάκη και Γιάννη Τζεμανάκη και είχαν κριθεί παράτυπες, επειδή στο Συμβούλιο Επιλογής συμμετείχαν οι αιρετοί που ήταν συγχρόνως κριτές και κρινόμενοι, δηλαδή ήταν και οι αιρετοί υποψήφιοι.
Αποκατάσταση
Στο σημείο αυτό ο κ. Ποντικάκης εξηγεί: «Τον Φεβρουάριο του 2010 το Διοικητικό Εφετείο εξέδωσε την απόφασή του που ακύρωνε τον πίνακα και από τότε μέχρι και πριν από δέκα μέρες παλεύαμε για να γίνει η επανάκριση. Εγινε, λοιπόν, η επανάκριση πριν από δέκα μέρες και εν τέλει το νέο συμβούλιο δικαίωσε τους ενάγοντες. Ετσι, υπήρχε μια αποκατάσταση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας και δόθηκε μια λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα. Τώρα λοιπόν οι ενάγοντες αποκαθίστανται αναδρομικά. Είναι μια αποκατάσταση κατά πλάσμα δικαίου».
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρόκειται για μια αναδρομική πλασματική αποκατάσταση, καθώς όσοι φέρουν πλέον τον τίτλο του διευθυντή, και κυρίως οι ενάγοντες, κατά προτεραιότητα δικαιούνται οικονομική αποζημίωση για απολεσθέντα έσοδα, ήτοι το επίδομα του διευθυντή για όσο διάστημα δεν έγιναν διευθυντές.
Εντός του δεκαπενθημέρου ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής και από 1ης Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι νέοι διευθυντές τετραετούς θητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου