Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Χαρταετοί ενάντια στο ξεπούλημα των Αγ. Αποστόλων

Με το πέταγμα χαρταετών οι Χανιώτες θα πούν την Καθαρή Δευτέρα, για άλλη μια χρονιά, "όχι" στην εκποίηση της παραλίας των Αγίων Αποστόλων. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ενάντια στο Ξεπούλημα των Αγίων Αποστόλων, σημειώνει:
"Απευθύνουμε πρόσκληση και φέτος σε όλους-ες για να βρεθούμε την Καθαρή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στους Αγ. Αποστόλους με χαρταετούς, κρασί, νηστίσιμα εδέσματα και πολύ κέφι.
Θα είμαστε εκεί από τις 10.00 π.μ. ώς το βράδυ. Σημείο συνάντησης η παραλία μπροστά στο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Υπενθυμίζουμε πως η παρουσία μας εκεί έχει το νόημα της προστασίας της περιοχής από κάθε μορφής εκποίηση και κερδοσκοπική εκμετάλλευση και, βέβαια, την συντήρηση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος σ’ αυτή. Οσον αφορά τον κίνδυνο εκποίησης, μπορεί τα τελευταία χρόνια το θέμα να έχει «παγώσει», όμως φοβόμαστε πως τα «δημοσιονομικά ελλείμματα» που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση μπορεί να γίνουν η αιτία (ή μάλλον, η αφορμή) για να επαναφέρει στο τραπέζι σχέδια ξεπουλήματος της περιοχής.
Οσον αφορά το περιβάλλον της περιοχής, έχουν γίνει αρκετά έργα αναβάθμισης από τον τοπικό Δήμο, αλλά πολλά πρέπει ακόμα να γίνουν, και την ευθύνη γι αυτό την έχουμε όλοι μας. Είναι γεγονός πως, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερος κόσμος περπατά, αθλείται, κολυμπά στην περιοχή χειμώνα-καλοκαίρι.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά τη γνώμη μας, σήμερα, είναι η αυθαίρετη άνοδος αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στο στο κεντρικό και ανατολικό ακρωτήρι με τα πεύκα.
Επίσης, τονίζουμε πως ο αγώνας για τους Αγ. Αποστόλους είναι κομμάτι του πλατύτερου κινήματος για τη σωτηρία του πράσινου και των ελεύθερων χώρων στα Χανιά, την Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε μεγαλουπόλεις όσο και στην επαρχία. Είναι σκόπιμο να προβληθούν και να υποστηριχτούν αυτοί οι αγώνες. Γι αυτό καλούμε όλες τις σχετικές επιτροπές και κινήσεις πολιτών από τα Χανιά ή άλλες περιοχές να παρουσιάσουν τις δράσεις τους και τα αιτήματά τους την Καθαρή Δευτέρα στους Αγ. Αποστόλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου