Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

"Ο επιθεωρητής έρχεται" από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι πρόβες του έργου: «Ο επιθεωρητής έρχεται"» του Τζων Πρίσλεϋ, που θα παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης ως 1ο έργο της χειμερινής θεατρικής περιόδου.
Η πρεμιέρα θα δοθεί στα Χανιά την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα θεάτρου του Βενιζελείου Ωδείου και ώρα 9 το βράδυ.
Η μετάφραση είναι της Ζωής Ρηγοπούλου, η σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, τα σκηνικά-κοστούμια της Βάλιας Μαργαρίτη, η μουσική του Μανώλη Μανουσάκη, οι φωτισμοί του Παντελή Πετράκη. Βοηθός σκηνοθέτη Σοφία Χαλαζιά.
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Αλέξης Σταυράκης (Άρθουρ Μπέρλινγκ), Αγάπη Μανουρά (Σύμπιλ Μπέρλινγκ η γυναίκα του), Στέλα Ερμή (Σήλα Μπέρλινγκ η κόρη τους), Βλάσης Πασιούδης (Έρικ Μπέρλινγκ ο γιος τους), Δημήτρης Τσιλιφώνης (Τζέραλντ Κροφτ ο μνηστήρας), Δημήτρης Αγοράς (Επιθεωρητής Γκουλ), Σοφία Χαλαζιά (Έντνα η υπηρέτρια).
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Μια ΜεγαλοΑστική Οικογένεια στην Επαρχιακή Αγγλία. Η Οικογένεια Μπέρλινγκ. Πατέρας αυθεντικός Άγγλος βιομήχανος, στυγνός πλουτοκράτης, κλασικός εργοδότης με πλήρη ταξική συνείδηση της ταξικής του αποστολής. Κοσμοπολίτης, φιλόδοξος και άνθρωπος του συμφέροντος και του Βρετανικού Κατεστημένου. Η σύζυγός του Συμπιλ, μια ήπιων τόνων Αγγλίδα σύζυγος Αστικής οικογένειας, των σαλονιών, των συλλόγων εποχής, των "φιλανθρωπικών" συγκεντρώσεων. Η Κόρη τους Σήλα, μια γλυκύτατη νεαρή Αγγλίδα, κακομαθημένη μάλλον αλλά Όχι φθαρμένη, με ψηλό δείκτη Κοινωνικών αντανακλαστικών και ευαισθησιών, διατηρεί ανέπαφη την αγνότητά της και τον ανθρωπισμό της πνιγμένη στο βαρύ Αστικό περιβάλλον. Ο Αδελφός της Έρικ, ένα κλασικό πλουσιόπαιδο ρεμάλι του στυλ "τα έχω όλα και κάνω ότι γουστάρω...", με εμφανείς τάσεις αλκοολισμού και ο Αρραβωνιαστικός της Σήλα, ο Τζέραλντ Κροφτ, γνήσιο τέκνο και αυτό ΜεγαλοΑστικής οικογένειας. Καταλύτης στη ζωή τους και στις απόψεις τους, ένας ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ.
Ένα έργο που μιλά για την ευθύνη και την ανευθυνότητα. Τέτοια στοιχεία υπάρχουν άραγε σήμερα….;
«Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ» θεωρείται το καλύτερο έργο του Τζων Πρίσλεϋ και εκείνο με την παγκόσμια θεατρική επιτυχία καθώς ανεβαίνει έκτοτε σε όλες τις αίθουσες του κόσμου μέχρι σήμερα. Πρεμιέρα έγινε το 1946 στο Λονδίνο, στο Old Vic αλλά η επίσημη πρώτη έγινε στη Μόσχα το 1945.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ (ΩΡΑ 21:00)
ΚΥΡΙΑΚΗ – ΔΕΥΤΕΡΑ (ΩΡΑ 19:30)
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – Ο.Γ.Α.
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ (τηλ 2821044256-όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ :
Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5 – 2821044256)
Κατάστημα KOSTA BODA (Κυδωνίας 17 – τηλ. 2821075957)
ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης : ΑΝΕΚ LINES
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ : HYPERLINK "http://www.ελculture.gr" www.ελculture.gr
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΑ-ΜΜΕ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου