Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Στο Υπερταμείο το Μνημείο του Γαλατά

Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), γνωστό ως Υπερταμείο Αξιοποιήσεων, παραμένει προς… αξιοποίηση το παραμελημένο, επί δεκαετίες και ανολοκλήρωτο Μνημειακό Συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης.
Η αναφορά αυτή έγινε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Αλ. Μαρινάκη.
Οπως είπε χθες στα “Χ.ν.”, ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος έθεσε το θέμα, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής, όσο και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Αντώνης Παπαδεράκης, ανέφεραν κατά τη συνεδρίαση ότι το μνημείο είναι στο Υπερταμείο ενώ εκφράστηκε η ελπίδα να μην αποτελέσει αυτό το γεγονός εμπόδιο στην ολοκλήρωση του έργου. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ο κ. Μαρινάκης, ανέδειξε «τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της τοπικής – περιφερειακής διοίκησης» για την εγκατάλειψη, για ολόκληρα 30 χρόνια μετά από τη θεμελίωσή του, του μνημειακού συγκροτήματος. Ακόμα αναφέρεται ότι «στη συζήτηση αποκαλύφτηκε ότι το μνημειακό συγκρότημα έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ(!), παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των κυβερνήσεων για ολοκλήρωσή του. Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε να διεκδικήσει το περιφερειακό συμβούλιο να ολοκληρωθεί το μνημείο, με ευθύνη του κράτους και κρατική χρηματοδότηση».
Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τη στάση της περιφερειακής αρχής να απαξιώνει τα λαϊκά προβλήματα και να μη φέρνει για συζήτηση θέματα όπως τα αιτήματα των πληγέντων της περιοχής Γουρνών – Γουβών, το υπόμνημα 20 σωματείων και μαζικών φορέων του Ν. Ηρακλείου για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος, τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της ΕΑΣ Σητείας», κατήγγειλε ο Μ. Συντυχάκης.
Για το θέμα του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Κρήτης οι Ν. Μανουσάκης και Αλ. Μαρινάκης, ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα ακόμη παραπάνω βήμα στήριξης των σχεδιασμών του κεφαλαίου, και ευθυγράμμισης της περιφέρειας με την κυβερνητική πολιτική.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 25/3/2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου