Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Για τα καλλιτεχνικά στα σχολεία

Σάλος ξέσπασε με το θέμα της κατάργησης των καλλιτεχνικών μαθημάτων από την Α΄ και Γ΄ Λυκείου (παραμένουν στο Γυμνάσιο).
Πρόκειται για τουλάχιστον ακατανόητη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Γιατί όταν καταργείς τα καλλιτεχνικά, στερόντας από τα παιδιά να επιλέξουν αυτό το μάθημα, είναι σαν να καταργείς τη… φαντασία.
Η κατάργηση σε επίπεδο Λυκείου, έρχεται με τον Νόμο 4692/2020 και την Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. 74181/Δ2 για το “Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού Λυκείου” (ΦΕΚ Β΄ 2338/15-06-2020), με την οποία καταργείται η διδασκαλία των μαθημάτων επιλογής “Καλλιτεχνική Παιδεία” (Α΄ τάξη), “Γραμμικό Σχέδιο” και “Ελεύθερο Σχέδιο” (Γ΄ Λυκείου). Η απόφαση αυτή δικαιολογημένα έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Και σίγουρα δεν αποτελεί αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης…
Το Υπουργείο χθες εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για fake news αλλά παραδέχεται πως στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Λυκείου, η Μουσική και τα Καλλιτεχνικά υπήρχαν ως μάθημα επιλογής στην Α΄ Λυκείου, αλλά αντικαταστάθηκαν, επειδή είχαν χαμηλή συμμετοχή. Δεν είναι όμως αυτός λόγος για να τα καταργείς.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 19/6/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gia-ta-kallitechnika-sta-scholeia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου