Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

“Πίσω” από μία φωτογραφία

Λέγεται πολλές φορές ότι τα φαινόμενα απατούν. Και όχι άδικα. Αυτό συνέβη και με το θέμα της κοπής των ευκαλύπτων στον προμαχώνα Mocenigo, γνωστό ως “Πύλη της Αμμου”.
Ολοι όταν είδαμε τον λόφο χωρίς τα δέντρα, τουλάχιστον λυπηθήκαμε. Γιατί αυτός ο λόφος συνδέθηκε με περιπάτους αλλά ακόμη και με διασκέδαση και συναυλίες όταν εκεί λειτουργούσε καφέ-μπαρ.
Και με ευκολία θα μπορούσαμε να κατακρίνουμε το κόψιμο των δέντρων.
Μόνο που πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Ετσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στα “Χ.ν.” του Σαββάτου, τα δέντρα ήταν απαραίτητο να κοπούν προκειμένου να προχωρήσουν οι ανασκαφές για την εκπόνηση μελέτης στερέωσης και αποκατάστασης μνημείου που είναι ετοιμόρροπο.
Βέβαια, ιδανικό θα ήταν -εφόσον αυτό ήταν εφικτό- η μεταφύτευση των δέντρων με μέριμνα της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου.
Είναι προφανές πως προτεραιότητα είναι η διάσωση του προμαχώνα Mocenigo. Για να μην τον δούμε να καταρρεύσει όπως είχε καταρρεύσει ξαφνικά ο προμαχώνας του Αγίου Δημητρίου δυτικά της οδού Χάληδων. Και όταν το μνημείο αποκατασταθεί θα είναι προφανώς επισκέψιμο για τους πολίτες.
Το θέμα του προμαχώνα Mocenigo αναδεικνύει όμως και κάτι ακόμα. Οτι μια φωτογραφία, όπως αυτές από τον προμαχώνα χωρίς τα δέντρα, που ανέβηκαν σε κοινωνικά δίκτυα, δεν είναι πάντα σαν χίλιες λέξεις. Αντίθετα, μπορεί να δίνει λάθος εντύπωση.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 15/6/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/piso-apo-mia-fotografia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου