Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

ΕΝΦΙΑλτης

Ενας άδικος φόρος, έτσι όπως εφαρμόζεται, είναι ο ΕΝΦΙΑ, καθώς υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώνουν υψηλά ποσά άσχετα από το αν έχουν ή όχι το ανάλογο εισόδημα.
Και παρά τις υποσχέσεις για κατάργησή του η μείωσή του, κατά πώς φαίνεται δεν θα υπάρχει φέτος καμία ουσιαστική διαφορά σε ό,τι αφορά αυτόν τον... εφιάλτη.
Στην τροπολογία που κατέθεσε προχθές η κυβέρνηση για το αφορολόγητο, αναφέρεται μάλιστα ότι
«καταργούνται και τα αντίμετρα που είχαν θεσπισθεί με τα άρθρα 11, 12 και 13 του ν. 447212017, δηλαδή οι μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ, η αλλαγή της κλίμακας για το φόρο εισοδήματος και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης». Βέβαια, το ίδιο βράδυ οι κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των αντιμέτρων για το 2019 και το 2020 ήδη έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται» και έκαναν λόγο για περαιτέρω μεσοσταθμική μείωση ακόμα 20% στον ΕΝΦΙΑ.
Ωστόσο, ο ΕΝΦΙΑ θα εμφανιστεί σε λίγους μήνες. Και τότε θα δούμε στην πράξη τι σημαίνουν τα κυβερνητικά λόγια.
Το βέβαιο είναι ότι οι πολίτες στα Χανιά και σε όλη τη χώρα, θα κληθούν πάλι να πληρώσουν για το σπίτι που αγόρασαν ή κληρονόμησαν. Για το ακίνητο που έφτιαξαν όταν κάποτε άκουσαν τις προτροπές να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από το δικό τους… κεραμίδι.
Βέβαια, πού να φαντάζονταν, τότε, ότι θα το πλήρωναν διπλά και τριπλά. Τότε που το αγόρασαν και τώρα που το έχουν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 8/6/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου