Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Ανάγκη πεζοδρομίων σε οικισμούς στο Κολυμπάρι

Αναπτύσσεται συνεχώς τουριστικά η ευρύτερη παραθαλάσσια περιοχή του Κολυμπαρίου. Νέα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια κα πλήθος επισκεπτών επιλέγουν την περιοχή για τις διακοπές τους.
Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες περιοχές του Δήμου Πλατανιά, απουσιάζουν βασικά έργα υποδομής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έλλειψη πεζοδρομίων στην παλιά εθνική οδό και στους παραθαλάσσιους οικισμούς των Ραπανιανών, του Σκουτελώνα, των Μινωθιανών κ.α. Τόσο οι ντόπιοι όσοι και οι τουρίστες αναγκάζονται να περπατούν στην... άσφαλτο καθώς σε κάποια σημεία δεν υπάρχουν πεζοδρόμια ούτε για δείγμα. Και όπου υπάρχουν, είναι παλιά, στενά, σε τραγική κατάσταση με τους επισκέπτες να μετακινούνται τη νύχτα με... φακό.
Είναι καιρός ο Δήμος Πλατανιά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του αλλά και η Περιφέρεια που έχει ευθύνη για το βασικό οδικό δίκτυο να δουν την περιοχή.
Και μια και αναφερόμαστε στην Περιφέρεια: Η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων έχει την αρμοδιότητα για την παλιά εθνική οδό η οποία στενεύει επικίνδυνα στο γεφυράκι στα Ραπανιανά. Αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε σχολιάσει το θέμα αυτό στις στήλες των “Χανιώτικων νέων” μετά από παραινέσεις επισκεπτών. Αλλά από την αρμόδια υπηρεσία καμία ανταπόκριση...
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 8/6/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου