Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Και μετά τις εκλογές;

Εντείνεται η προεκλογική περίοδος καθώς σε λίγες εβδομάδες οι πολίτες θα έχουν το νέο “ραντεβού” με τις κάλπες. Ηδη, οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν ξεκινήσει περιοδείες στις πόλεις και την ύπαιθρο. Συναντώνται με κατοίκους, ακούνε τα παράπονα και τα αιτήματά τους.
Το ίδιο, δηλαδή, που γίνεται σε κάθε προεκλογική περίοδο. Τότε που άπαντες θυμούνται την επαρχία. Αρκετοί θυμούνται και την καταγωγή τους. Οσοι, δηλαδή, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε χωριό και όχι στην πόλη.
Το ζητούμενο, όμως, είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται κατά τις προεκλογικές αυτές περιοδείες να συνεχίζεται και μετεκλογικά. Γιατί συνηθίζεται μετεκλογικά οι κάτοικοι της υπαίθρου να αισθάνονται ότι δεν έχουν ουσιαστική υποστήριξη από την πολιτεία η οποία, ίσως το μόνο στο οποίο διαπρέπει, πάντα, με επιτυχία είναι ο φοροεισπρακτικός της μηχανισμός. Αυτός από τον οποίο δεν… γλυτώνει κανείς.
Οι τοπικές κοινωνίες τι ζητούν; Συνοψίζοντας, μετά και από συζητήσεις με κατοίκους, θα διακινδυνεύσουμε να αναφέρουμε αιτήματα όπως: Εργα στον τόπο τους, στήριξη του εισοδήματός τους, στήριξη του τουρισμού αλλά και του αγροτικού τομέα, λιγότερους φόρους, στήριξη της εκπαίδευσης, εν τέλει αξιοπρεπή ζωή και κίνητρα για να μπορεί ένας νέος να μείνει και να δημιουργήσει στον τόπο του.
Και όλα αυτά δεν περνάνε μόνο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β΄ βαθμού αλλά και από την κεντρική εξουσία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 14/6/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ke-meta-tis-ekloges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου