Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019

Δύο γέφυρες προβλέπεται να κατασκευαστούν στον Κερίτη

Δύο γέφυρες προβλέπεται να έχει στο μέλλον ο Κερίτης: την παλιά η οποία θα αποκατασταθεί και μια νέα η οποία θα κατασκευαστεί και θα καλύπτει τις απαιτήσεις για διέλευση μεγάλων φορτίων!
Aυτό προβλέπεται από τις Υπουργικές Αποφάσεις που καθορίζουν χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση της παλιάς γέφυρας και πιστώσεις 700.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης για την καινούργια.
Και οι δύο αποφάσεις του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, υπεγράφησαν στις 24 Μαίου.
Η μεν πρώτη προβλέπει την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης της -ανακηρυγμένης ως νεότερο μνημείο- γέφυρας του ποταμού Κερίτη, συνολικού προυπολογισμού έως 8 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο χαρακτηρίζεται υψίστης σημασίας και επείγον ενώ προβλέπεται ότι η χρηματοδότηση θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2019. Η σύμβαση θα υπογραφεί με τα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Πλατανιά, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ως αναθέτουτσα Αρχή για την υλοποίηση του έργου ορίζεται η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών.
Η δεύτερη απόφαση προβλέπει την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης συνολικού προϋπολογισμού έως 700.000 ευρώ, με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Πλατανιά, για την εκπόνηση μελέτης του έργου κατασκευής νέας γέφυρας Κερίτη, η οποία θα καλύπτει τις απαιτήσεις για διέλευση μεγάλων φορτίων και θα είναι ασφαλής σε ακραία πλημμυρικά φαινόμενα.
(Χανιώτικα νέα - 1/6/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/dio-gefires-ston-keriti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου