Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Αδέσποτα...

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα, που ταλανίζει εδώ και χρόνια τα Χανιά και εξαπλώνεται σαν λερναία ύδρα, οι δημοτικές αρχές φαίνεται να το… αγνοούν!
Και, βέβαια, αν δεν υπήρχαν οι φιλόζωοι που μαζεύουν και περιθάλπουν αδέσποτα, η κατάσταση θα ήταν ακόμα χειρότερη. Το περίεργο όμως είναι ότι η κατάσταση αυτή σε τόσο μεγάλο βαθμό δεν συναντιέται παντού. Στην Αθήνα π.χ. περπατώντας στους δρόμους δεν συναντάς αδέσποτα. Κι αν συναντήσεις θα είναι σε εντελώς μεμονωμένες περιπτώσεις. Σε αρκετούς περιπάτους αυτές τις μέρες στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε γειτονιές της, τα μόνα αδέσποτα που αντίκρισα ήταν κάποια καλοσυνάτα σκυλάκια στο Σύνταγμα (φωτ.). Από αυτά που, συνήθως συμμετέχουν… στις διαδηλώσεις.
Δεν μπορεί σε ολόκληρη Αθήνα να μην υπάρχει ουσιαστικά πρόβλημα και να υπάρχει στα Χανιά! Τι γίνεται με το δημοτικό κτηνιατρείο και με τις προσπάθειες για σύγχρονο καταφύγιο ζώων; Και βέβαια, δεν νοείται σε μια πολιτισμένη χώρα, ο κάτοχος κατοικίδιου με την πρώτη ευκαιρία να το… αφήνει μόνο και αδέσποτο.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 19/11/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/adespota-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου