Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Free jazz στο Στούντιο "Οξω Νου"

Το Outward Bound trio σε συνεργασία με τον σαξοφωνίστα George Haslam θα πραγματοποιήσουν μια συναυλία στα Χανιά, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 21.00, στο Στούντιο ''Όξω νου". Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διεθνώς καταξιωμένος μουσικός της αγγλικής free jazz σκηνής George Haslam συναντά τα μινιμαλιστικά ηχοτοπία του Outward Bound trio. Η μουσική του κουαρτέτου χαρακτηρίζεται από βαθιά εσωστρεφείς και λυρικούς αυτοσχεδιασμούς έως και εξπρεσιονιστικές εκρήξεις που υπερβαίνουν τα όρια της παραδοσιακής jazz.
Στο κουαρτέτο συμμετέχουν οι George Haslam (βαρύτονο σαξόφωνο, tárogató), Aντώνης Τσικανδηλάκης (πιάνο), Δημήτρης Νεονάκης (κιθάρα) και Γιάννης Ηλιάκης (drums).
O George Haslam είναι από τους πιο δραστήριους διεθνώς free jazz μουσικούς με μεγάλη και σημαντική δισκογραφία. Είναι ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Slam Productions, σημαντικό label με έδρα την Οξφόρδη που αριθμεί εκατοντάδες κυκλοφορίες στις οποίες μπορεί κανείς να συναντήσει μουσικούς όπως οι: Μax Roach, Mal Waldron, Han Bennink, Evan Parker, Bernard Purdie, Vojtech Havel.
To Outward Bound trio δραστηριοποιείται από το 2007 στο χώρο της σύγχρονης free jazz. Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στα International Jazz Meeting Kostas Kouvidis 2010, στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ τζαζ της Αθήνας 2010, στο Zante Jazz Festival, καθώς και σε jazz clubs και θέατρα της Ελλάδας. Έχει κυκλοφορήσει 2 albums:
-Outward Bound, (Triple Bath, 2009)
-The Path, (Slam productions, 2011)
Κυριακή 20 Νοεμβρίου
ώρα έναρξης 21.00
γενική είσοδος 8 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου