Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Επιχειρηματικότητα και φορολογία...

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στα “Χανιώτικα νέα” με πηγή το ΑΠΕ – ΜΠΕ για τα επαγγελματικά… όνειρα των νέων, έρχεται να αναδείξει τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν που εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό περίμενε να εργαστεί στο… Δημόσιο. Ηταν η εποχή που οι πελατειακές σχέσεις έπαιζαν κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική.
Τώρα, οι θέσεις εργασίας έχουν δραστικά μειωθεί ενώ η ανεργία αυξάνεται. Μέσα, λοιπόν, σε αυτή την πραγματικότητα παρατηρείται μία στροφή στην επιχειρηματικότητα από ολοένα και περισσότερα τμήματα της νεολαίας. Και επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι από το… καφέ της γειτονιάς και το φαρμακείο μέχρι τη μικρομεσαία επιχείρηση τυποποίησης και εμπορίου. Στα Χανιά π.χ. όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι επιχειρήσεις εστίασης φαίνεται ότι αυξάνονται συνεχώς.
Μόνο που το ελληνικό κράτος με την εξαντλητική φορολογία δεν ευνοεί ούτε την… επιχειρηματικότητα. Γι’ αυτό και σε απόγνωση βρίσκονται τόσο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τις περικοπές που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια όσο και οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τις εισφορές και τη φορολογία που καλούνται να πληρώσουν στο κράτος, το οποίο στην κυριολεξία τα παίρνει από… παντού.
Ετσι, θα μειωθεί η ανεργία και θα έρθει η ανάπτυξη; Με περικοπές και φτώχεια; Και με την αδιέξοδη συνταγή των περικοπών, δηλαδή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, να συνεχίζεται ακάθεκτη;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 22/11/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/epichirimatikotita-ke-forologia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου