Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Επαινος σε φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης για διαγωνισμό γλυπτικής

Επαινο έλαβαν φοιτητές της Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης σε διαγωνισμό γλυπτικής για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.
Το θέμα του διαγωνισμού ήταν το “Οριο” και οι φοιτητές οι οποίοι διακρίθηκαν είναι η Κατερίνα Παπασηφάκη και Αριστοκράτης Χαρατσάρης.
Οπως έγινε χθες γνωστό από το Πολυτεχνείο Κρήτης, από τους φοιτητές, «με αφορμή τη σχέση θάλασσας και στεριάς, του νερού με ένα άλλο στοιχείο, προτάθηκε ένα γλυπτό που διαπραγματεύεται τα όρια μέσα από τις σχέσεις που δημιουργεί το υγρό».
Ο φοιτητικός διαγωνισμός γλυπτικής είχε προκηρυχθεί από τον Σύλλογο “Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας” σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και απευθυνόταν σε φοιτήτριες και φοιτητές των σχολών Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής.
Κατατέθηκαν συνολικά 25 προτάσεις και η Κριτική Επιτροπή απένειμε πρόφατα τρία βραβεία και συνολικά επτά ισότιμους επαίνους.
Στην ανακοίνωση του ιδρύματος σημειώνεται ότι «ο Κήπος των Γλυπτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης είναι ένα πράσινο δωμάτιο Τέχνης. Είναι ένας κήπος σχεδιασμένος να υποδεχτεί σύγχρονα γλυπτά και να αποτελέσει ένα πολιτιστικό πόλο, ένα σύγχρονο δημόσιο ανοιχτό μουσείο».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 23/11/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/epenos-se-fitites-tou-politechniou-kritis-gia-diagonismo-gliptikis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου