Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Τέλη χωρίς τέλος

Δεν έχουν τέλος τα… τέλη που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες στο κράτος. Τις επόμενες ημέρες θα ανέβουν στην ιστοσελίδα του Taxis τα τέλη κυκλοφορίας ενώ συνεχίζονται οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, συνεχίζεται η επιβολή… τελών μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Επιπλέον, ο ΦΠΑ 23% έχει “φουσκώσει” ακόμα περισσότερο τους λογαριασμούς ρεύματος, νερού, τηλεφωνίας κ.λπ.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο πολίτης νιώθει μόνος και αδύναμος, καθώς πληρώνει χωρίς να βλέπει την ανάλογη ανταπόδοση από το κράτος.
Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η τωρινή, κάτω από την επίβλεψη της τρόικας, κοιτάζουν πώς θα εξυπηρετήσουν το χρέος για να μη στερέψει εντελώς το δημόσιο… ταμείο. Μόνο που έχει στερέψει το… ταμείο πολλών νοικοκυριών.
Ωστόσο, όπως έχει ειπωθεί και άλλες φορές, η εφαρμογή μιας διαφορετικής οικονομικής – κοινωνικής πολιτικής, που θα στηρίζει την εργασία – απασχόληση και θα επιτρέπει στα νοικοκυριά μια αξιοπρεπή ζωή, μιας πολιτικής που θα λαμβάνει μέριμνα για τους άπορους – ανασφάλιστους συμπολίτες μας, είναι τόσο μα τόσο αναγκαία για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Επιτέλους, αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι κυβερνήσεις αλλά και οι δανειστές της χώρας, αν θέλουν κάποτε να ξαναμιλήσουμε για διαφωτισμό και Ευρώπη των πολιτών. Η σημερινή Ευρώπη συνεχώς απομακρύνεται από τις ανάγκες των κοινωνιών της.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 5/11/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/teli-choris-telos/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου