Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΤ, Euronews και… διακρίσεις

Οαση στην ενημερωτική τηλεόραση αποτελεί το Euronews. Το ενημερωτικό αυτό ευρωπαικό κανάλι. Το οποίο, όμως, παραμένει εκτός επίγειας αναμετάδοσης, μολονότι εταίρος του είναι η ΕΡΤ.
Η διακοπή της επίγειας αναμετάδοσης μέσω της ΕΡΤ, ξεκίνησε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου του 2012. Από την ημέρα εκείνη το Euronews ξεκίνησε να μιλάει Ελληνικά, αλλά η ΕΡΤ το έκοψε από την ελεύθερη αναμετάδοσή του. Από τότε μπορούν να το δουν μόνο όσοι έχουν Nova και δορυφορικό δέκτη.
Στην πορεία η ΕΡΤ έκλεισε και ξανάνοιξε, η κυβέρνηση άλλαξε αλλά η αναμετάδοσή του μέσω της ΕΡΤ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Επιπλέον, η ΕΡΤ αναμεταδίδει με το ψηφιακό της μπουκέτο στην Αττική το BBC, την Ντόιτσε Βέλε, το TV-5 και το ΡΙΚ. Στα Χανιά και ευρύτερα στην Κρήτη, όμως, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της δημόσιας τηλεόρασης.
Και οι διακρίσεις αφορούν μόνο στα παρεχόμενα προγράμματα και όχι στο τι πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ για την ΕΡΤ.
Ακούνε οι υπεύθυνοι; Επιτέλους, τι περιμένει η ΕΡΤ για να παρέχει και σε εμάς αυτά για τα οποία, στο κάτω – κάτω, την πληρώνουμε; Και γιατί ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε αναμετάδοση του Euronews του οποίου είναι εταίρος;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 10/11/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ert-euronews-ke-diakrisis/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου