Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Διδάγματα

Η Ελλαδα συνεχίζει να πορεύεται στο πλαίσιο που καθορίζουν οι δανειστές με τα μνημόνιά τους. Ωστόσο, η “μνημονιακή λαίλαπα” που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις, αφήνει στο πέρασμά της, όχι μόνο φτώχεια, αλλά και διδάγματα.
Ειναι πια φανερό ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση “ευρωπαϊκής πορείας”, ανεξάρτητα από το “πολιτικό χρώμα” των δυνάμεων που τη συγκροτούν, δεν έχει και πολλά… περιθώρια, εφόσον το ταμείο της χώρας είναι… μείον. Αυτό αποδεικνύει η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. καθώς για να γίνει εκταμίευση δόσεων, προηγούνται, όπως και στο παρελθόν, διαπραγματεύσεις και προαπαιτούμενα.
Μονο που τα προαπαιτούμενα πλήττουν σταθερά την κοινωνία η οποία δεν αντέχει άλλα εις βάρος της μέτρα.
Αυτο που θα περίμενε κανείς από τη σημερινή κυβέρνηση είναι να του πει αν και πότε, επιτέλους, θα απαγκιστρωθεί η χώρα από τα μνημόνια ώστε να μπορέσει να ασκήσει δική της πολιτική. Γιατί μόνο τότε θα μπορεί κανείς να μιλά για “την ελπίδα που έρχεται”. Γιατί το μόνο που φαίνεται προς το παρόν να έρχεται είναι το… ασφαλιστικό.
Οσο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ειδικά αυτά που κυβέρνησαν κατά τα προηγούμενα χρόνια, ας κάνουν και αυτά τη δική τους αυτοκριτική. Γιατί ο δρόμος της στείρας αντιπαράθεσης και της εύκολης αντιπολίτευσης, εν τέλει δεν οδηγεί πουθενά.
Αν υπηρχε εθνική συνεννόηση για μείζονα πολιτικά – οικονομικά ζητήματα. με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα στη σημερινή Ελλάδα.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 21/11/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/didagmata/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου