Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Βραβείο σε επιστήμονα του Πολυτεχνείου Κρήτης για έρευνα σχετικά με τους υπόγειους υδροφορείς

Νέα διάκριση για το Πολυτεχνείο Κρήτης ήρθε από την Διεθνή Ενωση Μαθηματικών Γεωεπιστημών. Η Ενωση απένειμε το ένα από τα δύο ετήσια βραβεία έρευνας στην κατηγορία των φυσικών πόρων σε καθηγητή του Ιδρύματος για την ανάπτυξη μοντέλου εκτίμησης της στάθμης υπόγειων υδροφορέων.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή από το Πολυτεχνείο Κρήτης, η Διεθνής Ένωση Μαθηματικών Γεωεπιστημών (International Association of Mathematical Geosciences) απονέμει ετήσια βραβεία, στο πλαίσιο της ερευνητικής υποστήριξης για νέους επιστήμονες στους τομείς της μαθηματικής γεωλογίας, των γεωεπιστημών και της γεωπληροφορικής. Ένα από τα δύο φετινά βραβεία έρευνας στην κατηγορία «Έρευνα Φυσικών Πόρων» (Natural Resources Research Award 2015) απονεμήθηκε στον Δρ. Εμμανουήλ Βαρουχάκη, μέλος ΕΔΙΠ της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος-Εργαστήριο Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής, συνεργάτη του Εργαστηρίου Γεωστατιστικής της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, και κάτοχο Διδακτορικού Διπλώματος από την ομώνυμη Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Σύμφωνα με το Πολυτεχνείο, “η βραβευθείσα έρευνα πραγματεύεται την ανάπτυξη γεωστατιστικού μοντέλου για την εκτίμηση της στάθμης υπογείων υδροφορέων (τίτλος: ‘’A Bayesian space-time geostatistical model for groundwater level variability estimation’’). Η επιλογή των βραβευομένων πραγματοποιείται μετά από εισήγηση τεσσάρων ανεξάρτητων κριτών και βασίζεται στην αξιολόγηση του ερευνητικού έργου των υποψηφίων καθώς και στη σημαντικότητα των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων της πρότασης. Η διάκριση συνοδεύεται από συμβολικό ποσό για τη συνέχιση της έρευνας”.
(Χανιώτικα νέα web - 9/10/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/vravio-se-epistimona-tou-politechniou-kritis-gia-erevna-schetika-me-tous-ipogious-idroforis/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου