Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Γνωριμία μαθητών με τον μαγευτικό κόσμο της τεχνολογίας το Σάββατο στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Σε μικρούς επιστήμονες θα μετατραπούν μαθητές δημοτικών σχολείων του Νομού Χανίων καθώς θα πραγματοποιήσουν πειράματα και θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τον μαγευτικό κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Ολα αυτά, στη μεγαλύτερη εξωστρεφή δραστηριότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης που αγκαλιάζει τους μαθητές των Χανίων. Στην εκδήλωση με θέμα: “Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2015” για παιδιά δημοτικού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ στo Κτήριο Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη με ελεύθερη είσοδο (η φωτογραφία είναι από την εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι).
Σύμφωνα με το Πολυτεχνείο, τα παιδιά, με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών, θα εκτελέσουν πληθώρα πειραμάτων με εντυπωσιακά ή ακόμα και “μαγικά” αποτελέσματα, προκειμένου να κατανοήσουν βασικές αρχές Φυσικών Επιστημών. Παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθήσουν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα λειτουργήσει έκθεση “Junior Επιστήμονες 2015” με ομαδικές επιστημονικές και τεχνολογικές εργασίες από μαθητές του Δημοτικών σχολείων του νομού μας.
Σύμφωνα με τους οργανωτές, «η προστιθέμενη αξία και εκπαιδευτική συμβολή της εκδήλωσης αυτής είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και πρόκειται για μια διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική αλλά κυρίως την αγάπη μας για τα παιδιά. Οι διαδραστικές δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν θα υπηρετούν μία εποικοδομητική διδακτική προσέγγιση με στόχο την “ανακάλυψη” και “κατασκευή” νέας γνώσης αλλά και την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης».
Η επιτυχία που παρουσίασε η περυσινή “ημέρα επιστήμης και τεχνολογίας”, προμηνύει πως και φέτος η συμμετοχή θα είναι μαζική από μαθητές και τους γονείς τους.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 12/10/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gnorimia-mathiton-me-ton-mageftiko-kosmo-tis-technologias-to-savvato-sto-politechnio-kritis/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου