Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Με λεωφορείο ιδιοκτησίας του σχεδιάζει ο Δήμος Πλατανιά τη δωρεάν μεταφορά μαθητών ΟΑΕΔ

Με λεωφορείο ιδιοκτησίας του σχεδιάζει ο Δήμος Πλατανιά να δώσει οριστική λύση για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών του ΟΑΕΔ Χανίων – Κ.Ε.Κ.- ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ταυρωνίτη.
Προς την κατεύθυνση αυτή ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης ζήτησε χρηματοδότηση από τους υπουργούς Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλή και Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο καθώς, όπως επισημαίνει, «όλοι γνωρίζουν ότι η δημόσια και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών αποτελεί ένα από τα στοιχειωδέστερα δικαιώματα της νεολαίας».
Στο έγγραφο του ο δήμαρχος αφού αναφέρει ότι η μη εξεύρεση, μέχρι σήμερα, «οριστικής λύσης του προβλήματος», που «οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση της  σχολής», επικαλείται την υπ’ αριθμ. 360/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εξηγεί ότι «ο Δήμος Πλατανιά προτίθεται προτίθεται μέσω της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας, να παραχωρήσει προς χρήση λεωφορείο ιδιοκτησίας του, το οποίο κατόπιν των απαραίτητων μετατροπών ή προσαρμογών βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας, θα πληροί τις προδιαγραφές για την ασφαλή μεταφορά των σπουδαστών».
Ο κ. Μαλανδράκης «γνωρίζοντας την κοινωνική ευαισθησία των Υπουργών», ζητά  «την χρηματοδότηση ποσού 26.400.00€ για την δαπάνη των εργασιών που απαιτούνται ώστε το ανωτέρω όχημα να πληροί τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για την ασφαλή κυκλοφορία του,καθώς οι οικονομικές συγκυρίες δεν επιτρέπουν στο Δήμο να αναλάβει εξ ολοκλήρου το σύνολο της δαπάνης αυτής».
Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πλατανιά, ο κ. Μαλανδράκης «στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό», παρακαλεί «να εξεταστεί το ενδεχόμενο διάθεσης της ανωτέρω πίστωσης σε ειδικό κωδικό προς το Κ.Ε.Κ-ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ταυρωνίτη, προκειμένου να διατεθεί αποκλειστικά για την αντικατάσταση του απαξιωμένου ιδιόκτητου οχήματός της εξασφαλίζοντας την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των σπουδαστών της αναφερόμενης σχολής, η οποία σημειωτέον ήδη διαθέτει στο εργατικό της δυναμικό οδηγό για τον σκοπό αυτό».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, καταλήγοντας ο κ. Μαλανδράκης «καλεί τους Υπουργούς, να εξετάσουν άμεσα κάθε περίπτωση αντιμετώπισης του μείζονος αυτού προβλήματος και να συμβάλλουν εμπράκτως στην οριστική επίλυσή του, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου της συγκεκριμένης σχολής», η οποία, όπως σημειώνει, «καθ’ όλη την διάρκεια της πολυετούς λειτουργίας της, έχει παράξει ικανότατα στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων (τουριστικών & τεχνικών επαγγελμάτων) και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην καταπολέμηση της ανεργίας στην περιοχή και κατ’ επέκταση στον Ν. Χανίων».
(Χανιώτικα νέα web - 23/10/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/me-leoforio-idioktisias-tou-schediazi-o-dimos-platania-ti-dorean-metafora-mathiton-oaed/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου