Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΦΙΑλτης

Ο εφιάλτης του Εν.Φ.Ι.Α. επιστρέφει καθώς αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά στο Taxis και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Οι υποσχέσεις για κατάργηση του Εν.Φ.Ι.Α., προς το παρόν τουλάχιστον, παραμένουν στα…  λόγια. Ετσι, σαν να μην φτάνει η Εφορία που “ξεζουμίζει” οικονομικά εκατομμύρια νοικοκυριά, έρχεται τώρα και ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) να επιδεινώσει την κατάσταση. Το πόσοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανταποκριθούν και να πληρώσουν Εφορία και Εν.Φ.Ι.Α. και προσεχώς και τα τέλη κυκλοφορίας, είναι, φυσικά, άλλη ιστορία. Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα χαράτσια και οι φόροι δεν είναι ανάλογοι των εισοδημάτων αλλά, αντίθετα, η πλειονότητα δεν μπορεί με βάση τα έσοδά της να τα πληρώσει.
Τι έχουν να πουν, όμως, οι της τρόικας και των Υπουργείων στον πολίτη, ο οποίος νιώθει ότι του έχουν στερήσει το όνειρο, του έχουν ουσιαστικά απαγορέψει να απολαύσει τη ζωή του και το σπίτι του που με κόπο και ιδρώτα κατάφερε να αποκτήσει και τώρα καλείται να το πληρώνει ξανά στο κράτος; Θα πει κανείς ότι φόρος ακινήτων υπάρχει και στο εξωτερικό. Ας δει όμως και τις παροχές του κράτους προς τους πολίτες.
Οσο για τις αγορές και την ανάπτυξη που… έρχονται, όλα αυτά είναι αυτή τη στιγμή κενού περιεχομένου για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία η οποία παραμένει σε τραγική κατάσταση.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 23/10/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/enfialtis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου