Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Μουσικοθεατρική παράσταση στο Μουσείο Τυπογραφίας

Με την παράσταση “Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία” της Μάνιας Παπαδημητρίου συνεχίζει τις καλοκαιρινές του δράσεις το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα”, με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου.
Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στον χώρο του Μουσείου Τυπογραφίας.
Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 7:30 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη για όσους θέλουν να ξεναγηθούν στους χώρους του αλλά και να παρακολουθήσουν την παράσταση.
Μετά την παράσταση ένα ποτήρι κρασί θα προσφερθεί στον κήπο του Μουσείου, κάτω από το φως του φεγγαριού.
Οπως αναφέρει η Μάνια Παπαδημητρίου, «Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση πάνω στη Μνήμη και τα συνεπακόλουθά της. Μέσα στον υπέροχο χώρο του Μουσείου Τυπογραφίας όπου τιμάται το παλιό και καλωσορίζεται το καινούργιο, εκεί όπου ο περιηγητής βρίσκει όλες τις εξηγήσεις και τις διαδρομές της ιστορίας της έντυπης πληροφόρησης μέχρι τις μέρες μας, έτσι που να μην αισθάνεται ούτε σαν κάποιος που δεν έχει παρελθόν, αλλά και να μην νιώθει το παρελθόν σαν ένα τρομερό μεγαθήριο πάνω στη συνείδησή του, τούτη τη μέρα με πανσέληνο θα επιχειρήσουμε κι εμείς να βάλουμε στη σειρά τις αναμνήσεις μας από τα πρώτα παιδικά χρόνια κάποιων γενιών που χρειάστηκε να προσαρμοστούν σε πολύ μεγάλες και αιφνίδιες αλλαγές όχι μία αλλά πολλές φορές και πρέπει τώρα και πάλι να αποφασίσουν αν και κατά πόσο θα αγωνιστούν για να κρατήσουν το δικαίωμά τους στη διαφορετικότητα, ή θα αφεθούν στη δίνη της ομοιομορφίας που σκοτώνει κάθε ιδιαιτερότητα και κάνει το άτομο να συμπεριφέρεται ως μάζα, προβλέψιμη και άρα εύκολα διαχειρίσιμη!». Τα κείμενα έχει γράψει η Μάνια Παπαδημητρίου. Στο πιάνο ο σολίστας Αρης Γραικούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου